Megvalósult álom

2022.03.23. 17:30

Új bölcsődeszárnnyal bővült az óvoda Herenden

A Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde meglévő épülete új csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel bővült. A beruházást bruttó 200 millió forintos TOP-os pályázati forrásból valósította meg az önkormányzat.

Molnár Sándor

Ovádi Péter, Bod Szilvia és Jánszky Lajos László vágták át a szalagot az avatóünnepségen

Forrás: Molnár Sándor/Napló

A Laver Kft. kivitelezésében készült fejlesztés során egy 13 kisgyermek fogadására alkalmas bölcsődei csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel bővült a Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde. Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az új épületrésszel a gyerekek jövője újul meg, modern bölcsődeépülettel gazdagodott Herend városa. A kormány kiemelt szándéka a bölcsődék és óvodák fejlesztése, a férőhelyek számának növelése. A képviselő örül annak, hogy a választókörzetében nagyon sok település él is ezzel a lehetőséggel. Köszönte az intézmény és az önkormányzat dolgozóinak, hogy egy jó pályázatot adtak be, amely sikeresen, rekordidő alatt és nagyon jó minőségben valósult meg.  

Jánszky Lajos László polgármester a bruttó 200 millió forintos beruházás kapcsán megjegyezte, hogy a város együttműködési szerződést kötött a szentgáli önkormányzattal, amelynek keretében szentgáli gyerekeket is fogadnak a bölcsődében. Így jött ki a bővítéshez szükséges gyermeklétszám. Herend városa napjainkban dinamikusan fejlődik, mintegy 100 telek talált gazdára az óvoda közelében, úgyhogy a gyereklétszám is bővülni fog a településen. A polgármester elmondta még, hogy a projekt során át kellett építeni az óvoda udvarán áthaladó városi szennyvízvezetéket, megújult az intézmény régi épületének tetőszerkezete, és a régi csoportszobákat is felújíthatták a pályázati forrásból.  

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Bod Szilvia intézményvezető hálásan köszönte, hogy az egykori álomból létrejöhetett ez a gyönyörű, új bölcsődei szárny. Köszönte a kormány támogatását, az építők munkáját, az óvoda dolgozóinak és a szülőknek a türelmét az építkezés során. Az új szárnyban egy 13 kisgyermek fogadására alkalmas csoportszoba és kiszolgálóegységek: öltöző, mosdó, és az új épületrészt a régivel összekötő folyosó készült el. Az intézmény így már 150 óvodást és 39 bölcsődést fogadhat Herenden. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában