Úszás

2022.03.05. 15:30

Újra a medencében tanulhatnak a veszprémi diákok

A járványügyi helyzet enyhülése után újraindult a második évfolyamosok úszásoktatása.

B. Virág Rita

Hencsei László úszásoktató a tanítványaival

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Tavaly a koronavírus-járvány miatt a kisdiákok tanrendjéből teljesen kimaradt az úszásoktatás. A tankerület azonban szívén viselte azon tanulók sorsát, akiknek elmaradtak az úszásóráik, és a várossal összefogva most biztosítják Veszprém összes általános iskolájában, hogy a másodikos gyerekek bepótolhassák ezeket az órákat, és megtanuljanak úszni.

 

Hencsei László testnevelő, úszásoktató lapunknak elmondta, február eleje óta heti 30 órát tartanak a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola tanáraival a másodikosoknak, akik az új uszoda tanmedencéjében és a 25 méteres oktatómedencében sajátítják el az úszás alapjait. A két helyszín lehetővé teszi, hogy a gyerekeket tudásuk szerint, differenciáltan oktassák. 

 

Az új órarendben helyet kapott a gyógyúszás és a Bárczi, Kozmutza iskolák sajátos nevelésű igényű diákjainak oktatása is. A fiatalokat külön időpontban, külön oktatók segítik. Fontos még, hogy az önkormányzat állja a gyerekek kijutását a Veszprém Uszodába, buszjáratot biztosít minden intézményből. 

Mindezek mellett természetesen a megszokott módon, úszásórát tartanak a harmadikosoknak, és akad olyan intézmény, amelynek az első évfolyama is megkezdhette az úszás elsajátítását. Előbbieket a Március 15. úti uszodába osztották be. 

A vízbe ugranak Hencsei László úszásoktató tanítványai a Veszprém Uszodában Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hencsei László megjegyezte még, példaértékű, hogy Veszprémben minden kisdiák ingyen megtanulhat úszni, a gyerekek a tanóráknak hála a tanév végére már vízbiztosak, ami azt jelenti, hogy bárhonnan, bármikor képesek pár száz métert tempózva kiúszni, és partot érni. 

 

– Az impozáns Veszprém Uszoda minden igényt kielégít, a gyerekek örülnek, hogy ilyen szép helyen úszhatnak – hangsúlyozta az oktató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában