Döntött a közgyűlés

2022.03.24. 18:00

Veszprém is segítséget nyújt a lengyel testvérvárosnak

Az állatvédelmi kompetencia-központot működtető alapítvány létrehozásáról és a megyeszékhely lengyel testvérvárosának nyújtott segítségről is döntöttek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

Marton Attila

Forrás: Penovác Károly/Napló-archív

Halmay Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) a Kupa és Kígyó utcák találkozásánál fekvő murvás terület jövőbeli terveiről kérdezte a városvezetőt. Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, megváltoztatják a 130 négyzetméteres terület besorolását úgy, hogy a jövőben is parkolási célokat szolgáljon. Kovács Rajmund (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) napirend előtti hozzászólásában elmondta, a vár épületeinek felújításáról megilleti az adófizetőket a tájékozódás joga. Porga Gyula elmondta, az érsekség már közzétett tájékoztatást a fejlesztésről. 

Guzslován Gábor (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) képviselő arról beszélt napirend előtti felszólalásában, hogy sajtóhírek szerint a város egyik vállalatánál a vezetők nem veszik figyelembe a munkavállalói képviseletet. Porga Gyula elmondta, Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója és Czaun János, a VHK ügyvezetője egyaránt nyitott a párbeszédre, és cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy sztrájkbizottság alakult volna a szemétszállítóknál.

A képviselők egyhangúlag döntöttek arról a sürgősségi indítványról, hogy Veszprém 2500 euróval segítsen lengyel testvérvárosán, Tarnówon. A város – amely mintegy 180 kilométerre fekszik a lengyel-ukrán határtól – Veszprémtől is segítséget kért, hogy megfelelően elláthassa a háború elől a településre érkező ukrán menekülteket. Porga Gyula elmondta, a veszprémi önkormányzat ezen az adományon kívül a Kárpátalján található munkácsi kórháznak nyújtott 1,5 millió forint támogatást eszközbeszerzésre.

A képviselők döntése nyomán az önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy az állatkert megalapítsa a Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítványt, amely üzemeltetni fogja az állatvédelmi kompetencia-központot. 

A közgyűlésen arról is döntöttek, hogy Veszprém együttműködést kezdeményez a csehországi Most városával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában