Egy nap a közösségért

2022.03.02. 06:50

Zenés, kulturális és közösségi programok az Almádiak napján

Fantasztikus sikert hozott az első ízben megrendezett, Almádiak napja elnevezésű program, amelyen több ezren vettek részt.

B. Virág Rita

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A Kerényi Imre Kult-Magtár adott otthont a debütáló eseménynek, amelyet Fabó Péter önkormányzati képviselő ötlete nyomán a Megfőzzük Almádi Egyesület szervezett meg és bonyolított le. A Magtár udvarán egész nap zenés, kulturális, szórakoztató és gasztroprogramok követték egymást, miközben főzőversenyt is tartottak.

 

 

A főzőversenyre több mint harminc csapat nevezett, ők indították el a napot, és az elkészült ételeket ezután bárki megkóstolhatta. A verseny fődíját az Életművészek gárdája érdemelte ki, ők áfonyás szarvasragut készítettek fánkkal. Sóki Ági és a Vörösberényi Nyugdíjasklub asszonyai fánkot sütöttek, míg a népszerű cukrászműsorból ismert Juhos József csörögefánkkal kedveskedett a résztvevőknek. 

 

 

Délelőtt muzsikás gyerek­táncház, valamint állatsimo­gató és kézműves játékok várták a családosokat, később fellépett Vastag Ricsi és a Gerence néptáncegyüttes, akik téltemető népszokásgyűjteményükkel igyekeztek elűzni a leghidegebb évszakot. Műsort adott a Veszprémi Petőfi Színház, de az almádi zenészekkel meghirdetett örömzenélés is nagy sikert aratott. Itt volt Pribojszki Mátyás és a Grunting Pigs, Czuczor Tamás és Nagy Gergő, továbbá a Bluesberry Minimal. A délután hátralévő részében a népszerű DJ Enikő gondoskodott a felhőtlen hangulatról. Az esemény sikerét mutatja, hogy nemcsak ottjártunkkor, hanem ahogyan más beszámolókból is kiderült, gyakorlatilag egész nap hatalmas volt az érdeklődés, a helyi lakosok élvezték, hogy újra együtt, közösségben tölthették idejüket. 

 

Fabó Péter ötletgazda úgy fogalmazott, hagyományteremtés volt a céljuk, és a több mint ötezer résztvevőt látva azt is megígérte, lesz folytatása a rendezvénynek. 

 

 

– A Megfőzzük Almádi Egyesület mottója a vendégül látás. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Balatonalmádit feltegyük hazánk turisztikai térképére. Ebben nagy segítségünkre van Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője és a város is. Öröm volt látni, hogy milyen sokan eljöttek, és mennyire jól érezték magukat az emberek. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az almádi polgároknak az összefogásért, és azért, hogy megtiszteltek minket a részvételükkel. Most magasra tettük a mércét, és csak azt tudom ígérni, hogy lesz folytatás – hangsúlyozta Fabó Péter. 

 

 

Még egy történetet érdemes közzétenni az Almádiak napjával kapcsolatban. A főzőverseny egyik résztvevője a nagy tömegben elhagyta a laptopját. Az este folyamán úgy tűnt, nyoma veszett az eszköznek. Másnap azonban takarítás közben ráleltek a laptopra, és visszajuttatták jogos tulajdonosának. BVR 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában