Mentsük meg a jövőt!

2022.04.26. 07:00

Fókuszban a környezettudatos életmód népszerűsítése

Ugyan a kerékpáros demonstráció elmaradt, de így is méltóképp emlékeztek meg a Föld napjáról a veszprémi Rózsa Úti Általános Iskolában.

B. Virág Rita

Az intézményben minden évben kiemelten foglalkoznak a Föld napjával Fotó: Penovác Károly/Napló

Az intézményben minden évben kiemelten foglalkoznak a Föld napjával, s ezzel együtt a környezetvédelemmel, a környezettudatos életmód népszerűsítésével. Idén sem volt ez másként. Rendhagyó környezetismeret-órákat tartottak, ahol többek között a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. és a Bakonykarszt Zrt. előadója a környezetvédelemről referált. A víz volt a témája a Kabóca Bábszínház különleges, interaktív foglalkozásainak is. 
A Föld napjára pályázatot hirdettek az iskolában, a gyerekek PET-palackokra tervezhettek matricát a Föld védelmében, Mentsük meg a jövőt! szlogennel. 

Erre a napra kerékpáros demonstrációt is hirdettek, amelyen a 4–8. osztályokból három-három tanuló vehet részt. A konvoj a Rózsa utcából Szentkirályszabadjára teker, majd vissza, idén sajnos a heves esőzések ezt a programot elmosták. Az iskolában valóban kiemelt figyelmet fordítanak a környezet tudatosságra, az intézményben rendszeresek a faültetések, a diákok örömmel gondozzák a magaságyást, virágokat is ültettek, illetve a Csalán egyesület jóvoltából más növényeket is telepítettek, és a tervek szerint újrahasznosított ülőalkalmatosságokkal és asztalokkal szeretnék felszerelni az udvart. 
A tanulók a zöldparlament aktív tagjai, ebben a tanévben is tevékeny részt vállalnak a munkájából. 
 

 

Címkék#föld napja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában