Kincskereső túrát terveznek

2022.04.07. 18:00

Folytatják az Értékőrök újratöltve programot

A község önkormányzata és a taliándörögdi központtal rendelkező Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért ( KÖSZI) egy remek ötlettel állt elő. Nemesvámos belterületén szeretnének egy kincskereső túraútvonalat kialakítani, amelyet végig járva interaktív, szórakoztató formában ismerhetik meg a résztvevők a település értékeit.

Molnár Sándor

Forrás: Molnár Sándor/Napló

A kincskereső túra részleteinek kitalálása, kidolgozása és megvalósítása érdekében közös gondolkodásra hívták az értékek őrzésére nyitott vámosiakat. Hoffner Tibor a KÖSZI koordinátora elmondta, hogy nemrégiben ünnepelték a Nemesvámosról induló Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat 10 éves jubileumát. Nagy eredmény, hogy itt, a községben létrejött az Értéktár, amely kiválóan működik az egykori értékőr, Bárdos Zoltán vezetésével. Vele és Sövényházi Balázs polgármesterrel is egyeztetve szeretnék „újra tölteni” az értékőr programot, ezért most visszajöttek a településre és megszólították azokat, akik fogékonyak az értékek őrzésére, bemutatására. Velük közösen szeretnék kitalálni, hogy a helyi értéktárban szereplő értékeket, hogyan lehetne még jobban megismertetni a vámosiakkal, illetve az ide látogatókkal. A szabaduló szobák mintájára, egy interaktív program összeállítását tervezik a helyi értékekre fókuszálva. 

 

Bárdos Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy ötletelőket vártak a mostani programra, hogy közösen találják ki, hogy hogyan lehetne egy kalandtúra formájában a legegyszerűbben, de szórakoztató formában bemutatni Nemesvámos kincseit. A jelenlévőktől ötleteket vártak a túra útvonalára, elemeire, és egyáltalán a játék felépítésére.

 

Az alapgondolat az, hogy egy, a falu szívében tett másfél órás túra során, különböző állomásokat felkeresve, szórakoztató és megoldható kérdésekre válaszolva, feladatokat megoldva ismerjék meg a résztvevők Nemesvámos értékeit. A vámosi kincskeresés várhatóan nyár elején indul majd útjára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában