Fenntarthatóság MindenKor

2022.04.22. 17:00

Zöldmegoldásokat mutattak be a Föld napja alkalmából

Nyitottak vagyunk a zöldítésre, ám ehhez támogatásra van szükségünk, többek közt praktikus tanácsokra, jó megoldások bemutatására, kipróbálására és olyan közösségekre, amelyek tagjai megerősítik egymás változtatási szándékát. A Fenntarthatóság MindenKor diák- és családi nap a Veszprémvölgyben ezt bizonyította.

Rimányi Zita

Ferenczy Gábor, a ProVeszprém Kft. ügyvezetője és Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója

Forrás: Pesthy Márton/Napló

– Minden olyan törekvést fontosnak tartok, amely hozzájárul az élhető város stratégiához. Meggyőződésem, hogy erős közösségek tudnak csak változást elérni e téren. Együttműködő emberek, akik belátják: közös érdek a tudatos odafigyelés, az egészség és a környezet megóvása – mondta el az esemény helyszínén sajtótájékoztató keretében Ferenczy Gábor, a ProVeszprém Kft. ügyvezetője. A környezetvédelem átfogó kérdés szerinte. Nem elég csak a hulladékkezelésre gondolni, mert ott van még például a komposztálás, a csomagolásmentes termékek választásának lehetősége, a zöldfelületek meghagyása és az energiagazdálkodás. A Fenntarthatóság MindenKor diák- és családi nap keretében ezért többek közt kiszámolhatják ökolábnyomukat az érdeklődők, megismerhetik a házi, szobában elhelyezhető komposztáló készüléket és a szappanzsákot, amiben a maradék darabkák hasznosíthatók. Láthatnak szendvicscsomagoló kendőket, rovarhoteleket, válogathatnak virágmagokat a saját rovarlegelőjükhöz.

– Az a legjobb, ha a gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt próbálhatják ki a zöldmegoldásokat – hangsúlyozta Temesvári Balázs, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója és hozzátette: a Veszprémvölgyben megtartott idei program a zárórendezvénye a Környezettudatossági szemléletformálás Veszprémben című projektüknek, melynek megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban csaknem tízmillió forintot nyertek. Iskolákban, nyári táborokban tartottak játékos tájékoztató foglalkozásokat, népszerűsítették a zöldítést. Megjelentettek szemléletformáló kiadványokat. Nyílt napot hirdettek a hulladékudvarban, kertészeti bemutatót rendeznek többek közt. A VKSZ cégfilozófiája alapján a fenntarthatóság érdekében számos módon nyújt tájékoztatást cégeknek, lakosoknak. Saját működésével szintén példát mutat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában