Megoldódott a csapadékvíz-elvezetés

2022.05.17. 20:00

Több mint kétezer méteren újították meg az árokrendszert Olaszfaluban

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban több mint 113 millió forintot nyert Olaszfalu a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására. A kivitelezés a tervek szerint befejeződött, ünnepélyesen zárta a projektet az önkormányzat.

Rimányi Zita

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Varga Gábor projektmenedzser, Kavalecz Tibor, a kivitelező képviselője és Boriszné Hanich Edit polgármester a szalagátvágáskor

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

– Csapatmunka eredménye a projekt sikeres megvalósítása. A lakosok sokszor nem is tudják, mennyi feladattal jár egy ilyen pályázat lebonyolítása. Olaszfalu élni tud a hasonló kormányzati és uniós lehetőségekkel – szögezte le Ovádi Péter országgyűlési képviselő. 

Boriszné Hanich Edit polgármester elmondta, hogy amikor 2018-ban a falu alsó részén elkészült a csapadékvíz-elvezető árok, elhatározta, hogy a település külső részén hasonló beruházásba fognak. Többször bejárták a területet, ahol az utóbbi időben gyakrabban előforduló villámárvizek károkat okoztak. Azután elkészültek erre a szakaszra is a tervek. A pályázati támogatásnak köszönhetően rendelkezésre állt a szükséges forrás, és 2021 augusztusában elkezdődött a kivitelezés. Határidőre, idén márciusban befejeződtek a szükséges munkálatok. A faluvezető hálás a lakosok türelméért, úgy véli, megérte elviselniük az átmeneti kellemetlenségeket.

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Az új rendszer a polgármester szavai szerint a helybeliek biztonságát szolgálja. A mintegy 113 millió forintból 2050 méteren megújult a csapadékvíz-elvezetés. Részben földárkokat, részben burkolt árkokat alakítottak ki, és van, ahol csapadékcsatorna biztosítja a víz károkozásmentes lefolyását, a Cuha-patakba mint befogadóba juttatását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában