Agrárünnep

2022.05.16. 06:50

Üdv a vadásznak, tisztelet a vadnak! – Vadásznappal zárult a Pápai Expo és Agrárpiknik

Szombaton a megyei vadásznapnak adott otthont a 25. Pápai Expo és Agrárpiknik. A programot többek között főzőverseny, kitüntetések átadása és az új vadászok eskütétele gazdagította.

Polgár Bettina

A mezőgazdasági munkagépek sem hiányoztak az agrárexpóról

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Pápai Expo és Agrárpiknik pénteken a Hooligans együttes koncertjével zárult, szombaton pedig vadásznappal indult, melynek megnyitóján Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

Győrffy Balázs kiemelte, örömteli, hogy ismét van lehetőség a találkozásra. – Most már talán zavartalanul jöhetnek hozzánk a vendégvadászok is, ez nagy könnyebbség. Ugyanakkor az elmúlt időszak komoly problémákat hozott felszínre, amelyek mellett nem mehetünk el. A terményárak emelkedése a vadkáron keresztül a vadászatra jogosultakat is súlyosan érinti. Ez rávilágít arra, hogy a vadkár megelőzésében egymásra kell támaszkodniuk az erdőgazdálkodóknak, a mezőgazdászoknak, illetve a vadgazdálkodóknak – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. 

Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetésben részesült Simon Attila (középen). Az elismerést Kovács Zoltán (balra) és Győrffy Balázs (jobbra) adta át
Forrás: Polgár Bettina/Napló

Takács Szabolcs köszöntőjében hangsúlyozta, Magyarország kormánya célul tűzte ki, hogy a mezőgazdaság, az agrárium támogatását, a versenyképesség növelését a környezetvédelemmel párhuzamosan fenntartja és folyamatosan támogatja. Hozzátette, ehhez innovatív gondolkodásra van szükség. – Nagy örömmel látom, hogy a pápai expón évről évre a tradicionális értékek mellett az újdonságokat is bemutatják – jegyezte meg a Veszprém megyei kormánymegbízott. 

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, tavaly a vadászvilág legnagyobb hírverése volt Európában, hogy a magyar kormány megrendezte a vadászati világkiállítást. Mint mondta, a pápai agrárexpók sorában pedig már nem kísérőrendezvény, hanem kiemelt esemény a vadásznap. 

Győrffy Balázs nyitotta meg a vadásznapot
Forrás: Polgár Bettina/Napló

Áldozó Tamás köszönetet mondott a vadásznap megszervezéséért, valamint megköszönte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, hogy a Pápai Expó és Agrárpiknik visszatérő rendezvénye lehet a városnak. 
Az esemény alkalmával esküt tettek az új vadászok, illetve elismeréseket is átadtak. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Semjén Zsolt elnök megyei előterjesztése alapján a Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetést adományozta Simon Attilának, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójának. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Gróf Nádasdy-emlékplakettet adományozott a Marcal-völgyi Sólyom Vadásztársaságnak. Nimród-érem kitüntetésben részesült Györkös Ferenc és Vizi Norbert. A vadászkamara érdemérmét Tóth Kálmán és Kelemen Ferenc kapta. 

A zárónapon fergeteges koncertet adott az idén ötvenéves Lord zenekar. Képünkön Pohl Mihály énekes
Forrás: Polgár Bettina/Napló

A remek hangulatú vadásznapot főzőverseny, gyermekműsor, valamint többek között solymász- és vadászkutya-­bemutató is színesítette. A 25. Pápai Expó és Agrárpiknik zárónapján fellépett a Pair o’ Dice, fergeteges koncertet adott a Lord zenekar, majd Bárány Attila és Hamvai P. G. felelt a hangulatért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában