Fejlesztés

2022.06.26. 14:33

Átadták a zöld élet házát Magyarpolányban

Töretlen hit és kitartás, ez a két dolog kellett ahhoz, hogy ma itt állhassunk a Faluház, vagy ahogy nevezzük, a zöld élet háza átadásán, fogalmazta meg Grőber József polgármester a június 25-én tartott átadó ünnepségen.

Tisler Anna

Kovács Zoltán, Grőber József és a beruházó képviseletében id. Nagy Szabolcs vágta át a nemzeti színű szalagot

Forrás: Gyarmati László

A beruházás 6 évvel ezelőtt kezdődött. Az út nem volt könnyű. A polgármester Széchenyi István gondolatait idézve elmondta, hogy azokból a kövekből,  amelyek az utunkba gördülnek, tehetséggel  és szerencsével lépcsőt építhetünk. Eléjük nem kövek, hanem sziklák gördültek, de a 6 éves erőfeszítésüket végül siker koronázta.  A megvalósításnál három dolgot tartottak fontosnak, a szakralitást, a környezettudatosságot es a mentális egészséget. Ezek a mai világban alapvető fontosságúak. Nemrég adták át a szakrális bemutatóközpontot, a faluház a környezettudatos nevelés helyszíne lesz. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik az évek során segítették a megvalósítást.
Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy az épületet élettel kell megtölteni ahhoz, hogy betöltse a funkcióját. A Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósult a beruházás. A helyi közösség a munkája eredményeképp mindig képes megújulni. A képviselőtestület meghatározza a célt, a polgármester mindennek a kovásza, aki a gondolatokat összefogja, menedzseli. Magyarpolány őrzi a német nemzetiségi hagyományait, tiszta, rendezett, élhető község, olyan, amilyennek az elődök megálmodták. A közösségek utolsó bástyája a falu, ahol meg köszönnek egymásnak az emberek, figyelnek egymásra, érdeklődnek a másik iránt. Nagyvárosban talán még a szomszédok sem ismerik egymást. Az összetartó közösség nagyszerű dolgokat vihet végbe, mint például a Magyarpolányi Passió, amely messze viszi a község jó hírét. A jövő szempontjából is fontos az összetartás, ugyanis csak akkor lehet előre menni, terveket megvalósítani. A faluházban az átadást követően színházi előadást nézhettek meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában