Dwa bratanki

2022.06.02. 14:00

Lengyel diákokat látott vendégül a Szilágyi iskola

Lengyel tanulókat fogadott a héten a veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola, a magyar és a lengyel diákoknak közös programokat szerveztek.

Balla Emőke

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A Szilágyi Keresztény Iskola sikerrel pályázott a Waclaw Felczak Alapítvány Dwa Bratanki pályázatán. Három év kényszerű kihagyás után most tudtuk újra tanulói látogatás formájában felvenni a kapcsolatot a tarnówi testvériskolákkal, tájékoztatott Eveli Péter, a Szilágyi Keresztény iskola igazgatója. A negyven tanuló és négy kísérő tanáruk május 30-án, hétfőn érkezett Veszprémbe, a látogatókat a héten lengyel-magyar közös diákprogramok és tartalmas szabadidős elfoglaltságok várják.
A lengyel vendégek kedden kedden a Dózsa György Általános Iskola diákjaival valósítottak meg közös programokat, volt közös ének tanulás és különböző ökoprogramok. A gyerekek arról beszélgettek, miért fontos a hulladék gyűjtése, hogyan szelektáljuk azt, de hallgattak madarakat, felismertek madárhangokat, angol nyelvű órán vettek részt. Délután ellátogattak a veszprémi állatkertbe, bejárták az országos hírű intézményt. 
Szerdán a Szilágyi Keresztény Iskola hetedik évfolyamával közösen szerveztek programot, mely reggel kilenc órakor néptánc oktatással, táncházzal kezdődött, Nagy Marianna, Szerencsi Noémi és Vastag Richárd vezetésével. A néptánc után sport váltóverseny volt a hetedik osztályosokkal együtt, majd bemutatkozott az iskola harangegyüttese, Albertné Balogh Márta vezetésével. A lengyel vendégek délután Tihanyba kirándultak, ahol megnézték az apátsági templomot, a múzeumot, látogatóközpontot, gyönyörködtek a panorámában. Eveli Péter igazgató azt mondta, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, az iskolai programokat és a kirándulásokat is élvezték. A program a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában