Globális kihívások előtt

2022.07.06. 20:00

Átadták a diplomákat a Műszaki Informatikai Karon

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara szerdán 11 órakor tartotta meg diplomaátadó ünnepségét.

Horváth Virág

Fotó: Penovác Károly/Napló

Dr. Molnárné dr. Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese beszédében elmondta, ő már több mint húsz évvel ezelőtt vehette át oklevelét a Pannon Egyetem jogelőd intézményében. Elmesélte, milyen maradandó élményt adott számára a diplomaátadó ünnepély emelkedettsége, a lázas készülődés. Hozzátette, a most végzett hallgatók már egy nagyon gyorsan változó és fejlődő világba lépnek ki az egyetem öleléséből, és ehhez elengedhetetlen, hogy kreatívak és innovatívak legyenek, a Pannon Egyetemen pedig éppen erre készítették fel őket.
Tálos Péter, a Foxconn csoport alelnöke, a Cloud Network Technology Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, egy olyan időszakban szereztek diplomát a most végzett fiatalok, amikor generációk óta a legnagyobb kihívásokkal néz szembe a civilizációnk. Elmondta, egy olyan világban szereztek diplomát a hallgatók, amely vallási, etnikai, nemzetállami és egyéb törésvonalak mentén végletesen megosztott. - A tennivaló rettenetesen sok, a problémák globálisak, és a törésvonalak miatt képtelenek vagyunk globális válaszokat adni. Szerencsére egy olyan egyetemen szereztek most diplomát, amely élen jár az alkalmazkodásban, a változásban, folyamatosan arra törekszik, hogy egyre jobb legyen – mondta el.

Süle Zoltán, a Műszaki Informatikai Kar dékánja beszédében elmondta, bízik abban, hogy az oklevél átvétele napján minden végzett hallgató úgy érzi, jó döntést hozott akkor, amikor a Műszaki Informatikai Karra jelentkezett. – Kollégáimmal tanulmányaik során végig arra törekedtünk, hogy a szükséges elméleti és gyakorlati alapozó ismeretek átadásán túl a legkorszerűbb technológiákba nyerhessenek betekintést. Célunk volt egyrészt az, hogy felkeltsük érdeklődésüket számos műszaki informatikai terület iránt, másrészt folyamatosan szem előtt tartottuk azt is, hogy olyan kihívások, projektfeladatok elé állítsuk önöket, amelyek révén szakmai fejlődésük biztosított lesz – emelte ki a kar dékánja.
A diplomaátadón Hartmann Domonkos fiatal csellista előadását hallgathatták meg a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában