A jövő záloga

2022.07.07. 20:00

Átadták a Pannon Egyetem Mérnöki Karának diplomáit

Csütörtökön tartotta meg a Pannon Egyetem Mérnöki Kara diplomaátadó ünnepségét. A karon ebben a tanévben 301 hallgató záróvizsgázott sikeresen, és 14 hallgató szerzett doktori fokozatot.

Horváth Virág

Balogh Zsófia átveszi diplomáját Németh Sándor dékántól. Középen Abonyi János rektorhelyettes

Fotó: Penovác Károly/Napló

Abonyi János rektorhelyettes elmondta, a Pannon Egyetemen végzettek méltán kiérdemelték azt, hogy átvehessék a mérnöki kar oklevelét. - A végzett hallgatók nemcsak azért érezhetik értékesnek most megszerzett diplomájukat, mert a Pannon Egyetemen köztudottan kizárólag azok végezhetnek, akik tehetségüket áldozatos munkával bontakoztatják ki. Hanem azért is, mert a Pannon Egyetem oklevelei azt igazolják, hogy tulajdonosaik tanulmányaiknak köszönhetően olyan képességek birtokába kerültek, melyekre bátran tekinthetnek úgy, mint jövőjük zálogára – mondta el Abonyi János. A rektorhelyettes hozzátette, az országos pályakövetési rendszer szerint kiemelkedően magas jövedelemmel helyezkedhetnek el az itt végzettek.
Zentai Tibor, a VESZ-MONT 2000 Kft. ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében hangsúlyozta, minden siker fejben dől el. – Fontos, hogy ahhoz, hogy sikert érjetek el, sokszor ki kell lépni a komfortzónátokból. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, néha bizony nyújtózkodnunk kell, néha olyan magasra is, amiről talán azt gondoltuk, hogy el se érjük. De meg kell tenni, és azzal a tudással, amit a Pannon Egyetemen szereztetek, az a minimum, hogy megpróbáljátok elérni a céljaitokat, a sikereteket. Aki semmit vet, az semmit arat – tette hozzá Zentai Tibor.
Németh Sándor, a mérnöki kar dékánja kiemelte, az elmúlt tanév is a koronavírus-járvány árnyékában telt, ám ennek ellenére is sok eredményt el tudott érni a kar. 

– Ebben a tanévben 301 hallgatónk záróvizsgázott sikeresen a mérnöki karon Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen. Közülük 162 hallgató az első félévben, 139-en pedig a második félévben kapták, illetve kapják meg jól megérdemelt oklevelüket. Továbbá 14 PhD-hallgatónk védte meg sikeresen tézisét, és kapott tudományos fokozatot. Egyetemi szinten sikeres oktatást nem lehet folytatni kutatási tevékenység nélkül. Műszaki és természettudományi területeken ehhez nemzetközi szintű laboratóriumi háttérre is szükség van. Ezért is tölt el minket büszkeséggel, hogy a Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet laboratóriuma az NKFIH pályázatán elnyerte a TOP 50 kiváló kutatási infrastruktúra címet. A Magyar Tudományos Akadémia kiemelkedő tudományos teljesítménye elismeréseként a mérnöki kar Természettudományi Kutatóközpontjának az MTA a kiváló kutatóhely címet adományozta – mondta el Németh Sándor.
Zentai Tibor, a VESZ-MONT 2000 Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepségen megkapta a Pannon Egyetem díszpolgára kitüntető címet. 
A diplomaátadó ünnepséget Kruppa-Jakab Éva kulturális műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában