Nem érkeztek üres kézzel

2022.07.27. 09:00

Elnöki látogatás a csopaki üdülőfaluban

Erdélyi diákokkal találkozott kedden délelőtt a csopaki üdülőfaluban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és alelnöke. Polgárdy Imre és Vörösmarty Éva ezúttal sem érkezett üres kézzel, édességekkel teli hátizsákokat vittek a csaknem harminc Kovászna megyei fiatalnak.

Napló

Polgárdy Imre édességekkel teli hátizsákokat adott át a Kovászna megyei fiataloknak

Fotó: megyei önkormányzat

Az iskolás gyermekek és kísérőik a múlt hét közepén érkeztek a magyar tengerhez Veszprém megye erdélyi testvérmegyéje, Kovászna településeiről (a többi között Sepsiszentgyörgyről, Kommandóról, Kézdivásárhelyről, Kézdiszentlélekről), és egy hetet nyaralnak itt. Jutalomként kapták a táborozást, hiszen az iskolai tanévet jó tanulmányi eredménnyel és példamutató magatartással zárták. 
Napjaik izgalmasan telnek: sokat fürödtek a Balatonban, jártak a kislődi kalandparkban, fagyiztak, valamint rend­őrségi bemutatót is megnézhettek a tábor területén. 
A Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány jóvoltából július 23. és augusztus 2. között idén összesen 54 hátrányos helyzetű gyermekek (11–17 éves korú) táborozhat Csopakon. Az erdélyi gyerekek után a következő egyhetes turnusban a Veszprém Főegyházmegyei Karitász által kiválasztott hátrányos helyzetű megyebeli fiatalok érkeznek majd a csopaki táborba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában