Komfortosabb környezet

2022.07.12. 20:00

Megújult az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló Veszprémben

Átadták és felszentelték az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló megújult és kibővített épületét kedden.

Marton Attila

Kozma Imre atya áldást mondott, majd felszentelte az új épületszárnyat

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Mindkét egység a hajléktalanokat segítő, városi tulajdonú Befogadás Háza épületében található, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az önkormányzattal közösen működtet. 
Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító-elnöke kiemelte, szolgálatuk legfontosabb feladatai közé a gondozottak melletti jelenlét, az érintettek kísérése és az emberek életének felépítése tartozik. Leszögezte, a szeretetszolgálat munkatársainak segítségnyújtásával mindenki gazdagodik: aki segít, jobbá válik, míg akinek segítenek, annak az élete újraépül, biztonságot kap, és megtapasztalja azt, hogy vannak olyanok, akikre számíthat. 
Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) arról beszélt, a szeretetszolgálattal közös együttműködésük több mint tízéves múltra tekint vissza. Hozzátette, a szervezet az önkormányzat segítségére van a legelesettebbek ellátásában, és abban, hogy Veszprémben mindenkinek biztonságot adjanak. Az együttműködés eredményei közül a hajléktalanellátás épületének megújítása mellett kiemelte a Házgyári út 1-ben elindított szociális programot és azt, hogy közösen lakásügynökséget működtetnek Veszprémben. 

Szaller Péter, a szeretetszolgálat veszprémi szakmai koordinátora elmondta, a beruházás során megújult és mintegy 250 négyzetméterrel bővült az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló. Hozzátette, a fejlesztés eredményeként komfortosabb lett az épület: újratagolták a szobákat, új vizesblokkokat, közösségi tereket és konyhákat alakítottak ki, valamint liftet építettek be. Utóbbi kapcsán megjegyezte, a felvonó azért is fontos, mert az éjjeli menedékhely és az átmeneti szálló az emeleten található. 
A beruházás több mint 260 millió forintba került, amit nagyobb részben európai uniós támogatásból, egyharmadrészben a szeretetszolgálat saját forrásából finanszíroztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában