Mozgás

2022.07.15. 14:00

Futókör készül a Kolostorok és kertekben

Megkezdődött a futópálya építése a Séd-völgyében, amelyet a sportolni vágyók az ősz közepétől használhatnak.

Marton Attila

A beruházásról Józan György és Brányi Mária alpolgármester beszéltek Fotó: Penovác Károly/Napló

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, az országos futópálya-építési programhoz csatlakozva egy 815 méter hosszú rekortán – öntött gumiőrlemény – felületű pályát építenek a Kolostorok és kertekben. A szabálytalan ellipszis alakú futópályát a Kiskuti csárda közelében lévő parkoló és a régi kisvasút végállomása között építik ki. A beruházás előkészítő munkálatai már megkezdődtek. A bruttó 113 millió forint értékű fejlesztést részben az Országos Futópálya-építési Programból, részint az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt támogatásából finanszírozzák. Hozzátette, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége iránymutatása alapján készülő fejlesztést ősztől használhatják a futók, valamint a Jutasi úti lakótelepen egy közel három kilométer hosszú futókör épül. Megjegyezte, ezek a fejlesztések is hozzájárulnak a veszprémiek életminőségének javításához.

Forrás: Penovác Károly/Napló

Józan György, a Városfejlesztési Iroda Infrastruktúrafejlesztési Csoportjának vezetője elmondta, a futókör megépítését indokolta, hogy a Séd-völgyet egyre nagyobb számban kezdték használni a városlakók és a szabadidősportok szerelmesei. A beruházás révén a futók egy elkülönített, önálló nyomvonalú pályán sportolhatnak. Az 1,2 méter széles futókört úgy tervezték meg, hogy emiatt ne kelljen fát kivágni, a csoportvezető ugyanakkor megjegyezte, rossz egészségi állapot okán öt fát el kell távolítani, ezeket azonban pótolják. 

Az 1,2 méter széles futókört úgy tervezték meg, hogy emiatt ne kelljen fát kivágni
Forrás: Pesthy Márton/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában