Falunap átadásokkal

2022.07.31. 11:30

Raposkán minden adott a boldogsághoz

A szombati Szent Mihály-falunapon adták át a tájházat is rendeltetésének Raposkán.

Tóth B. Zsuzsa

A kerékpárút emlékkövét az érintett települések vezetői avatták fel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepi nap eseményei az elődöknek méltó emléket állító tájház avatásával kezdődtek, majd a délelőtti focimeccseken Kisapáti csapata lett az első, a helyi csapat a második, Hegymagas csapata a harmadik. Gyermekprogramok, légvár, kézműves foglalkozás színesítette a napot, és bemutatkozott a helyi önkéntes tűzoltó egyesület. 

A közösségi tér avatása során a nemzeti színű szalagot Navracsics Tibor, Török János tervező, Bolla Albert és a kivitelező nevében Tarbuza Attila vágta át
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az együtt ünneplőket köszöntve arról beszélt, hogy mindenki boldog településen szeretne élni. - Ahhoz, hogy boldog legyen egy község, jó kell, hogy legyen a fekvése, erős közösséget kell alkotnia, és olyan vezetést kell választani, amely a falu érdekeit nézi mindenekelőtt. Raposka ilyen falu, minden adott ahhoz, hogy az itt élők boldognak érezzék magukat. Minden azt bizonyítja, hogy ha összefognak, fontos dolgokat tudnak megvalósítani. Lényegesnek tartják azt is, hogy összefogják a falut, építsék a jövőjét. A vezetés a község érdekeit nézi, elég egy pillantást vetni a település képére. Az itt élők igényesek, ma már többen akarnak ide beköltözni, mint akik innen elköltöznének. De valami még kell, ami talán a legtörékenyebb, ez az itt élők egészsége. Hat koronavírus-járvány után vagyunk, és a szomszédban háború dúl. Óvatosan lehetünk csak optimisták. Miközben itt ünneplünk, azt kívánom mindannyiuknak, hogy amikor jövőre újra itt leszünk, mindenki egészséges legyen és érjen véget a háború – mondta a miniszter.

A felavatott közösségi térben a helyi alkotók műveiből nyílt kiállítás
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Bolla Albert polgármester beszédében a közösség összefogásának jelentőségét hangsúlyozta, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a beruházások elkészültében, a falunap szervezésében. – A közösségi tér igényes kialakításával olyan létesítménnyel gyarapodtunk, amely a település életében a jövőben hasznos lehet – mondta a polgármester.
Az ünnepségen Raposka díszpolgára címet vehetett át Krasszon Diána Klára háziorvos. Raposkáért posztumusz címet a két éve elhunyt Nagy Sándorné, Ildikó részére adományoztak, az elismerést a díjazott özvegye, Nagy Sándor vette át.

A díszpolgári címet Karasszon Diána Klára háziorvos vehette át
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A kitüntetések átadását követően felavatták a Tapolca-Szigliget kerékpárút emlékkövét, a közel húszmilliós önerős beruházással készült közösségi teret, ahol megnyitották a helyi alkotók, Hergovits Jánosné, Hoffman Szilvia, Kónicz László festményeiből, gyöngyfűzött ékszereiből és fotóiból összeállított kiálltást. A Batsányi Néptáncegyüttes kitáncolta a májusfát a faluvacsora előtt, majd a Regatta együttes koncertje és DJ Rádai műsora zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában