Pápai víztorony

2022.08.12. 10:36

Csőtörés volt a Vásár utcánál - Félpályás útzár mellett végzik a javítást

Csütörtök este eltört a pápai víztorony 300-as töltővezetéke a Vásár utcánál, a város mélyebben fekvő területein rövid ideig nyomáscsökkenés volt tapasztalható.

Polgár Bettina

Vörös Dániel, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a diszpécserszolgálat azonnal észlelte a hibát, a víztoronyban tapasztalt vízfogyásából rögtön következtetni lehetett arra, hogy nagy baj van. Mint mondta, az ügyeletes kollégák a helyszínre siettek és elkezdték az érintett szakasz kizárását, ennek következtében a toronyból nem ürült le teljesen a víz, csak körülbelül félig. Emellett nyomáscsökkenés volt tapasztalható Pápa mélyebben fekvő területein.

- Miután az érintett szakaszt kizárták, a Pápa-Tapolcafőn lévő vízbázison bekapcsolták az összes kutat és elkezdték tölteni a víztornyot a másik két betáplálóvezetéken. Fél óra múlva helyreállt a torony eredeti vízszintje és az érintett területeken megszűnt a nyomáscsökkenés is, visszaállt az eredeti vízszolgáltatás – tudtuk meg Vörös Dánieltől.

Hozzátette, mivel a csőtörés csütörtök este történt, sötétben már nem lehetett megkezdeni a javítást, így a munkáknak péntek reggel láttak neki félpályás útlezárás mellett. - Fel kell bontani az úttest fél pályáját, mert annyira bemosta a víz az úttest alatti területet, félő, hogy beszakad. A helyreállítás idejére, körülbelül a nap végéig a félpályás korlátozás fennáll – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában