A Balatonnál egyedülálló

2022.08.01. 20:00

Különleges bringás pihenőhely van Paloznaknál

A Balatonnál egyedülálló, több szolgáltatást kínáló kerékpáros pihenő várja a sportolókat és minden arra járó embert Paloznakon, a 71-es számú főút mentén, amit a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával hozott létre az önkormányzat. A rendőrség pedig szervizoszlopot telepített oda.

Kovács Erika

Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere Katival és Lacival találkozott a kerékpáros pihenőhelynél. A pár nem véletlenül viselte a pólót, rajta a felirattal, ők körbe tekerik a Balatont Fotó: Kovács Erika/Napló

Kiváló helyszín ez a tágas, parkos rész a kerékpáros megállónak, mutatott körbe a helyszínen Czeglédy Ákos polgármester. Felidézte, a fákat már korábban elültették itt, majd a megállót, illetve pihenőt hét évvel ezelőtt hozta létre az önkormányzat, egy stúdió pedig a táblákat, aki a hely arculatát is megtervezte. Amikor kialakították a pihenőhelyet, felmerült az ötlete annak is, hogy létrehozzanak egy esztétikus és úgynevezett konténer wc-t is, ahol mindenki kulturált körülmények között végezheti a dolgát, a vízzel pedig felfrissítheti magát. A megállóban a bringások szerszámkészletet is találnak, amit a rendőrség telepített a helyszínre. Mindemellett különféle információs táblákat is kihelyeztek a kerékpárosoknak, illetve mindenkinek. Így információhoz jutnak például a különféle, a térséget érintő hagyományokról, a kerékpáros utakról, a balatoni halakról, Paloznak, illetve a környék nevezetességeiről, látnivalóiról, kitűnő borairól. Az emberek árnyas fák alatti asztalokon étkezhetnek, pihenhetnek meg a fából készített padokon, ágyakon. Távolabb igényes játszóparkot is létrehoztak elsősorban a gyerekeknek, ügyességi játékokkal, illetve a környék jellegzetes állatait ábrázoló, méretes figurákkal. A helyszín arról is nevezetes, hogy mindig ápolt és gondozott, a wc előtti paravánon virág is van. Mindez Kiss Lenkének köszönhető, aki naponta kiüríti a hulladéktartót, gondozza a virágot és takarít. Az emberek gyakran hagynak neki apró cédulán elismerő sorokat a megállóhelyen.       

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában