Eredményes megbeszélés

2022.08.31. 11:30

Lovas és kutyás koordinátorok találkoztak Sümegen

Koordinátori értekezletet tartott Sümegen az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata augusztus végén.

Tisler Anna

A koordinátorok Sümeg nevezetességeivel is ismerkedtek

Fotó: Tisler Anna

A programot Molnár Zoltán elnökhelyettes szervezte. A koordinátorok azért  találkoztak, hogy megbeszéljék a tapasztalataikat, közösen kidolgozzák az intézkedési tervet, tanácsokat adjanak egymásnak. Minden megyében és a fővárosban a koordinátor fogja össze a településeken tevékenykedő lovas vagy kutyás szolgálatot ellátó polgárőröket. A polgárőrség tagozata gondoskodik a szolgálatot teljesítők rendszeres képzéséről, vizsgáztatásáról, szolgálatot ugyanis csak az előírt feltételeket teljesített személyek láthatnak el. Rendezvényeket szerveznek, hogy a lakosságnak is bemutassák a tevékenységüket. 
A programon részt vett a tagozat elnöke, Radácsné Reszegi Rita, aki többek között a parlagfű-felderítési akcióban való részvételről adott tájékoztatást, majd értékelte a megyékben folyó szolgálatot, ismertette  a koordinátorok előtt álló feladatokat, és megköszönte elkötelezettségüket. 
Mindenki több eredményről tudott beszámolni. Elhangzott, hogy elkezdődött a telkeken, a gyümölcsösben a betakarítás, hamarosan itt lesz a szüret, ezért fokozottan figyelik a mezőgazdasági területeket a nap minden szakában. Figyelmeztetik a tulajdonosokat, hogy a gépkocsit, a pincét ne hagyják nyitva, ha szüretelni mennek, télre értékes tárgyakat ne hagyjanak a pincében.  
Az értekezletet követően meglátogatták a Palota pincét és a várat, hogy ismerkedjenek Sümeg történelmével. 
Az elnök is eredményesnek tartotta a megbeszélést, és biztosította a résztvevőket, hogy a jövőben gyakrabban kerül sor kihelyezett csapatépítő tréningre, koordinátori értekezletre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában