Cserélik a közműveket

2022.08.16. 16:00

Második ütemébe lépett a pápai Kossuth utca megújítása

Második ütemébe lépett a Kossuth utca megújítása, jelenleg a már elkészült szakasztól a Március 15. térig tartó utcarészen folyik a munkavégzés.

Polgár Bettina

Jelenleg a már elkészült szakasztól a Március 15. térig tartó utcarészen folyik a munkavégzés

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, a Kossuth utca megújításának első ütemében - ami a kapuszíntől a Petőfi, illetve a Mándi Márton István utcáig tartott - a föld felszíne alatt teljes körű közműcserét hajtott végre az önkormányzat, illetve a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. Pápa Város Önkormányzata a csapadékvíz-csatornát újíttatta meg egy közbeszerzés révén kiválasztott kivitelezővel, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. pedig az ivóvíz-, illetve a szennyvízcsatornát, majd ezt követően leburkolták az érintett szakaszt. 
A második ütem egészen a Március 15. térig tart. Rádi Róbert kifejtette, itt ugyanaz ismétlődik meg, mint az első ütemben, vagyis ebben a fázisban a föld alatt szeretnék a szükséges közműveket kicserélni, kiváltani. Ugyanúgy két eljárás történik, az egyik az önkormányzat megbízásából a csapadékvízre, a másik a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. megbízásából a szennyvízre, illetve az ivóvízre vonatkozik. A városfejlesztési osztályvezető rámutatott, mindkét esetben eredményes volt a közbeszerzés, kiválasztották azt a gazdasági társaságot, amely a munkafolyamatokat elvégzi, megkötötték a szerződést és átadták a munkaterületet. 
Rádi Róbert kiemelte, a múlt hét közepétől a kivitelező úgynevezett feltáró munkát végez, aminek az a célja, hogy a közműveket a föld felszíne alatt különböző pontokon feltárja, azoknak az elhelyezkedését a többi vezetékhez képest meghatározza, és ezt követően pedig úgynevezett nyomvonalas kiváltás történik. Ez elkezdődött már ezen a héten, és várhatóan a következő év január 21-ig - amire a szerződés szerint a kivitelezőnek be kell fejeznie a munkálatokat - meg is történik. Így elkészül a Kossuth utca teljes közműcseréje a kapuszíntől a Március 15. térig, ezt követhetik majd a második ütem burkolási feladatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában