Kezdődik az iskola

2022.08.29. 17:22

Szakmai tanévnyitó konferencia Veszprémben

A Belügyminisztérium, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ szakmai tanévnyitó konferenciáját tartották hétfőn a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere a rendezvény előtti megnyitójában elmondta, az elmúlt évek számos kihívással jártak az intézmények dolgozói, pedagógusai számára. Ezek az esztendők megmutatták, hogy ilyen nehéz időszakokban is lehet számítani a pedagógusok munkájára. Beszélt arról is, hogy egy része a nehézségeknek – pandémiás időszak és a digitális oktatás – talán már lezárható, de számos olyan probléma van környezetünkben, amely kihat a családok, a fiatalok és a pedagógusok életére. 

Fotós: Pesthy Márton/Napló

Hozzátette: az intézményi fenntartókkal együttműködve az önkormányzat feladata az, hogy az iskolák minél zavartalanabb működését biztosítsák. Ebben a munkában örömteli, hogy a pedagógusokra is számíthatnak, ugyanis szerinte bármi is zajlik a minket körülvevő világban, az intézmények falai között stabilitásnak és harmóniának kell lennie, ezt kell biztosítaniuk azért is, hogy a képzésre, az oktatásra tudjanak fókuszálni a diákok. 

Fotós: Pesthy Márton/Napló

Az alpolgármester hangsúlyozta, ugyan már jó ideje nem az önkormányzat a fenntartójuk az oktatási intézményeknek, ám az önkormányzat arra törekszik, hogy az együttműködés jó és zavartalan legyen. Ezt szeretnék biztosítani a következő időszakban is.

Fotós: Pesthy Márton/Napló

A nap folyamán Madarász Hedvig, a Belügyminisztérium főosztályvezetője, Sipos Imre, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese, Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese és Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője is megosztotta gondolatait a 2022/2023-as tanév kapcsán a konferencia hallgatóságával. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában