Rekorddöntési kísérlet Tapolcán

2022.09.24. 14:00

332 gyermeket emeltek a magasba

A Három királyfi, három királylány mozgalom idén is meghirdette a Gyereket a magasba! programot azzal a szándékkal, hogy egyszerre, egy időben, több helyen minél több gyermeket a magasba emelve a szülők megdöntsék a korábbi rekordot.

Tóth B. Zsuzsa

A rekorddöntési kísérletben Tapolcán 332 gyermeket emeltek a magasba

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A gyermekeiket a magasba emelők között volt Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter is. 
A mozgalomhoz csatlakozott a közel 40 település között az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (Éfoész) is, amelynek Veszprém megyei elnöke, Horváthné Somogyi Ildikó a rekordkísérlet tapolcai helyszínén elmondta, hogy idén 335 felnőtt 332 gyermeket emelt a magasba a kisvárosban. – A csatlakozással mi is kiállunk a családalapítás fontossága mellett. A program keretében felléptek a Szent Erzsébet Óvodában nevelkedő gyerekek, ropta a Batsányi Táncegyüttes, de arcfestés, ugrálóvár, hajfonás, lufibohóc, kézműves-foglalkozás is várta a gyerekeket a Kisfaludy utcában.  

A program keretében arcfestés is várta a gyerekeket
Fotós: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A civil szervezet célja, hogy a családbarát szemléletet és a gyermekvállalást támogassa attól függetlenül, hogy egy család egy, két vagy három, esetleg több gyermeket szeretne. Azért tevékenykednek, hogy elháruljanak a gyermekvállalás előtt álló akadályok, megszülessenek a kívánt gyermekek. A szervezet neve a népmesék hőseire utal, miszerint a harmadik királyfi vagy királylány menti meg a király országát.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában