Családbarát Egyetem

2022.09.23. 20:26

A Pannon Egyetem és a Három királyfi, három királylány mozgalom szorosabbra fűzte az együttműködést

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Pannon Egyetem és a Három királyfi, három királylány mozgalom a Hangvillában a Háromkirályfi Napok program keretében.

Horváth Virág

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin oktatási rektorhelyettes

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Pannon Egyetem számára a Családbarát munkahely minősítés megszerzése után a következő lépés a - családbarát belső és külső szolgáltatás kialakításában és fejlesztésében a - Három Királyfi Három Királylány Mozgalommal megkötött együttműködési megállapodás. Az együttműködés során az oktatás és képzés, a kutatás és a családbarát intézkedések témakörében is születtek megállapodások.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a megnyitón elmondta, az önkormányzat és a Három királyfi, három királylány mozgalom között is hosszú múltra tekint vissza az együttműködés.

Gyurácz-Németh Petra, a Pannon Egyetem Minőségfejlesztési Központ igazgatója elmondta, a Pannon Egyetem stratégiájában a minőségi munkavégzés és a minőségi tanulás lehetőségének biztosítása nagyon fontos helyen szerepel. - A megállapodás megerősít minket a már megkezdett úton, hogy munkáltatóként és szolgáltatóként is jobb szolgáltatást tudjunk nyújtani az egyetem összes érintettje számára, és támogassuk a számunkra kiemelt fontossággal bíró esélyegyenlőséget is a családbarát intézkedések által – emelte ki Gyurácz-Németh Petra.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, több mint harminc helyszínen csatlakoznak a szombati Gyereket a magasba! akcióhoz, amelyet négy évvel ezelőtt indítottak el. - Ez a gyerekemelési világrekord csak Magyarországon létezik, eddig tízezer gyereket emeltünk, de nagyon reméljük, hogy idén meghaladjuk majd ezt a számot. Az alapítványnak 25 helyi szervezete van, ebből az egyik leghatékonyabb és legrégebbi a Héthelyi Réka vezette veszprémi egyesület – tette hozzá Skrabski Fruzsina.

A tervek között szerepel továbbá a kisgyermekes hallgatók és munkatársak számára a gyermekek ellátását szolgáló infrastruktúra fejlesztése, családbarát egyetem koncepció kidolgozása családot alapító hallgatók számára, illetve a családbarát munkahelyi programok közös kidolgozása és megvalósítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában