Változatos programok

2022.09.13. 14:00

Jó hangulatban bográcsoztak Magyargencsen

Jó hangulatban, második alkalommal rendeztek Bogrács-party-t Magyargencsen. Az eseményt változatos programok színesítették.

Polgár Bettina

A „Falu bikája” elnevezésű erőpróbán súlyemelésben mérhették össze tudásukat az érdeklődők

Fotó: önkormányzat

Boros Tamástól, Magyargencs polgármesterétől megtudtuk, tavaly merült fel az ötlet, hogy a hagyományos falunap mellett kellene egy kötetlenebb rendezvényt is szervezni, ahol összejöhet a falu apraja-nagyja: a gyerekek játszhatnak, a felnőttek főzhetnek, közben pedig egyéb programok szórakoztatják a jelenlévőket. - Erre a település lakossága nyitott volt, emiatt úgy döntöttünk, hagyományt teremtünk és lehetőség szerint évente megrendezzük a Bogrács-party-t - tette hozzá a polgármester.

Megjegyezte, most először díjazták is az elkészült ételeket. A csapatok igazán kreatívak voltak, így a zsűri döntése alapján az első díjat Jánosi Imre és csapata, a második díjat Török István és csapat, a harmadik díjat pedig Trestyén Gábor és csapata nyerte el.

Míg a többiek főztek, néhányan kipróbálhatták magukat a „Falu bikája” elnevezésű erőpróbán is, ahol súlyemelésben mérhették össze tudásukat az érdeklődők: ötven kilót kellett a fej fölé kinyomni. Idén a „Falu bikája” verseny első helyezettje a magyargencsi Trestyén Gábor lett, aki 16-szor nyomta ki. Második lett a pápai Petro Alex, aki 10-szer nyomta ki, és harmadik lett a szintén magyargencsi Hári Szabolcs, aki 6-szor nyomta ki. Az ifjúsági kategóriában Lombosi Titusz nyerte el az első helyet.

Boros Tamás kiemelte, ezen a napon hirdették ki a „Magyarország legszebb konyhakertjei” országos program helyi versenyének eredményét is. A kezdeményezéshez Magyargencs az idei évben csatlakozott először. A településről szép számmal éltek a lehetőséggel és neveztek a versenyre. - Az országos megmérettetésre az összetett első díjat elnyerő Major Lajost és feleségét, Major Lajosnét nevezte a település. A további kategóriákban Györkös Árpád, Nagy Ivánné, Nagy Ibolya, Borosné Süle Melinda, Vida László, Süléné Nagy Ibolya, valamint a Vargha Gyula Református Óvoda és Általános Iskola magyargencsi tagiskolája kapott díjat - ismertette a polgármester.

Az országos megmérettetésre az összetett első díjat elnyerő Major Lajost és feleségét, Major Lajosnét nevezte a település
Fotós: önkormányzat 

A település vezetője gratulált a díjazottaknak, illetve mindenkit arra biztatott, hogy jövőre is induljon a megmérettetésen, ezzel is hozzájárulva Magyargencs gondozott megjelenéséhez. - Reményeink szerint egy szerethető, jó hangulatú rendezvényt sikerült összehoznunk, ahol jól érezhette magát a falu apraja-nagyja - fűzte hozzá Boros Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában