Születésnap a bírónál

2022.09.09. 18:00

Kahler Frigyes nyugalmazott büntetőkollégium vezetőt országgyűlési képviselők köszöntötték

Felköszöntötte 80. születésnapja alkalmából Kahler Frigyes nyugalmazott tanácsvezető bírót, Kontrát Károly és Ovádi Péter országgyűlési képviselők, az ünnepelt veszprémi otthonában, pénteken.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az ünnepeltnek felesége, Kahler Frigyesné, egyik fia, Kahler Frigyes és egyik menye, Kahler-Kólinger Tünde társaságában gratuláltak a jeles évforduló alkalmából. Az ünnepeltnek négy gyermeke van, akik az ország különböző részein élnek, és öt lányunokája. A család szombaton találkozik ünnepi ebéden. A nyugalmazott bírónak 34 könyve és 334 publikációja jelent meg. Jelenleg is dolgozik, szakvizsgáztat, államvizsgáztat.

Kahler Frigyes diplomáját 1965-ben a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte.

Rendkívül gazdag pályája Veszprémhez is kötötte, ahol 1994 és 1997 között a Veszprém Megyei Bíróság bírója, 1997-től a Veszprém Megyei Büntető Kollégium vezetője lett. Munkáját több díjjal, kitüntetéssel ismerték el, 2011-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét. 1956-tal kapcsolatos kutatásai miatt is számos elismerésben részesült. A Kommunizmus Bűnei Alapítvány kuratóriumának tagja. Fő kutatási terülte a jogtörténet. Az Antall-kormány alatti szolgálata során a Történelmi Tényfeltáró Bizottság elnökeként számos kutatást végzett az 1956-os forradalommal, illetve a forradalom megtorlásával kapcsolatos jogalkotási és ítélkezési gyakorlat körében. Több, a témával foglalkozó könyv társszerzője. Az 1956-os Emlékbizottság történész munkacsoportjának tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában