Cirkusz, sport, gasztronómia

2022.09.26. 11:30

Háromnaposra bővült a rendezvény - Másodszor szervezték meg a Jutasi piknik és olimpiát

Sport- és gyermekprogramok, gasztronómiai bemutatók, közösségi cirkuszi foglalkozások és koncertek is színesítették a Jutasi piknik és olimpia programját.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

 

A háromnapos rendezvényt másodszor szervezték meg a Jutasi úti lakótelep több helyszínén. Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a Jutasi lakótelepen elindított rendezvénysorozatot évtizedeken át megtartják. A városvezető köszönetet mondott az Európa Kulturális Fővárosa program által nyújtott támogatásért, az Agóra munkatársainak a szervezésért. Leszögezte, a 2023-as programsorozat sikerének kulcsa, hogyan tudnak élni a városlakók a lehetőségekkel, egyúttal arra biztatta a lakosságot, kapcsolódjanak be a kulturális évad programjaiba. 

A tavalyi egynapos rendezvény után idén három tematikus napra osztottuk fel a programokat. Az első napon a cirkusz kapta a főszerepet, a másodikon a sport, míg a harmadik a gasztronómiáról és a gyermekprogramokról szólt, mondta el kérdésünkre Fazekas Orsolya, az Agóra Veszprém Kulturális Központ művelődésszervezője. Hozzátette, pénteken a Deák iskola előtti parkban a közösségi cirkusszal ismerkedhettek meg az érdeklődők: a bátrabbak légi akrobatikafigurákat, zsonglőrtrükköket is kipróbálhattak, valamint workshopok és többféle bemutató – cirkuszi, tűzzsonglőr, légtánc és légtorna –, továbbá a Cirkollektív csapatainak előadásai is várták az érdeklődőket. A rendezvény második napján, a Kálvin János parkban helyi sportegyesületek jóvoltából sport és ügyességi bemutatók, sportversenyek színesítették a programot, lehetőség volt például asztaliteniszezni, csocsózni, gombfocizni és falat mászni is. Délelőtt Katus Attila személyi edző tartott életmód-tanácsadást, este koncertet adott FankaDeli és zenekara, valamint Vastag Csaba és Vastag Tamás énekesek.

 

A zárónap programjainak az esős időjárás miatt a – barbecue és grillbemutató kivételével – a Táborállás park helyett az Agóra adott otthont. A gyermekeket gasztronómiai témájú játszóházak, a felnőtteket gasztrobemutatók – tortakészítés, mézeskalács-díszítés, cukorvirág-készítés – szórakoztatták, valamint bábelőadásokat – a Kabóca Bábszínház saját és vendégelőadásait – lehetett megtekinteni, emellett kézműves-foglalkozáson is részt vehettek az apróságok. Az egzotikus állatsimogatóban többek között egy fekete kakas, kopasz tengerimalac, kígyó és pók is látható, megsimogatható volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában