Cirkusz, sport, gasztronómia

2022.09.26. 11:30

Háromnaposra bővült a rendezvény - Másodszor szervezték meg a Jutasi piknik és olimpiát

Sport- és gyermekprogramok, gasztronómiai bemutatók, közösségi cirkuszi foglalkozások és koncertek is színesítették a Jutasi piknik és olimpia programját.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

 

A háromnapos rendezvényt másodszor szervezték meg a Jutasi úti lakótelep több helyszínén. Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a Jutasi lakótelepen elindított rendezvénysorozatot évtizedeken át megtartják. A városvezető köszönetet mondott az Európa Kulturális Fővárosa program által nyújtott támogatásért, az Agóra munkatársainak a szervezésért. Leszögezte, a 2023-as programsorozat sikerének kulcsa, hogyan tudnak élni a városlakók a lehetőségekkel, egyúttal arra biztatta a lakosságot, kapcsolódjanak be a kulturális évad programjaiba. 

A tavalyi egynapos rendezvény után idén három tematikus napra osztottuk fel a programokat. Az első napon a cirkusz kapta a főszerepet, a másodikon a sport, míg a harmadik a gasztronómiáról és a gyermekprogramokról szólt, mondta el kérdésünkre Fazekas Orsolya, az Agóra Veszprém Kulturális Központ művelődésszervezője. Hozzátette, pénteken a Deák iskola előtti parkban a közösségi cirkusszal ismerkedhettek meg az érdeklődők: a bátrabbak légi akrobatikafigurákat, zsonglőrtrükköket is kipróbálhattak, valamint workshopok és többféle bemutató – cirkuszi, tűzzsonglőr, légtánc és légtorna –, továbbá a Cirkollektív csapatainak előadásai is várták az érdeklődőket. A rendezvény második napján, a Kálvin János parkban helyi sportegyesületek jóvoltából sport és ügyességi bemutatók, sportversenyek színesítették a programot, lehetőség volt például asztaliteniszezni, csocsózni, gombfocizni és falat mászni is. Délelőtt Katus Attila személyi edző tartott életmód-tanácsadást, este koncertet adott FankaDeli és zenekara, valamint Vastag Csaba és Vastag Tamás énekesek.

 

A zárónap programjainak az esős időjárás miatt a – barbecue és grillbemutató kivételével – a Táborállás park helyett az Agóra adott otthont. A gyermekeket gasztronómiai témájú játszóházak, a felnőtteket gasztrobemutatók – tortakészítés, mézeskalács-díszítés, cukorvirág-készítés – szórakoztatták, valamint bábelőadásokat – a Kabóca Bábszínház saját és vendégelőadásait – lehetett megtekinteni, emellett kézműves-foglalkozáson is részt vehettek az apróságok. Az egzotikus állatsimogatóban többek között egy fekete kakas, kopasz tengerimalac, kígyó és pók is látható, megsimogatható volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában