Izgalmas programok

2022.09.10. 18:36

Minden jó, ha a vége jó: Vidám nyári szezonzárót tartanak Csopakon

– Régi hagyománya van a mostani rendezvénynek Csopakon, ahol a helyiek találkoznak egymással – mondta a nyári szezonzáró jelentőségéről Kontrát Károly országgyűlési képviselő a helyi strandon szombaton. A rendezvényen részt vett mások mellett Ambrus Tibor polgármester és Gáspár Ákos balatonfüredi önkormányzati képviselő is.

Kovács Erika

A főzőversenyen zsűrijének Gál Tamás mesterszakács az elnöke

Fotó: Kovács Erika / Napló

Kontrát Károly méltatta a kitűnő közösséget, a magas szintű szolgáltatást nyújtó települést, a település vezetését, a vendégszerető helyi embereket, a mostani gasztroprogramot, a minőségi strandot, amely idén is rengeteg embert vonzott.   

Ambrus Tibor polgármester azt mondta, a csopakiak egész nyáron nagyon sokat dolgoznak a vendégekért, és többen le sem jutnak a partra, A mostani rendezvény nekik szól, velük együtt rendezi meg az önkormányzat. – Így a strand zárása utáni hétvégén kitaláltuk a Happy end, azaz boldog befejezés, illetve a Miénk a strand rendezvényt, mely ma már rendkívül színes programot kínál – mondta. Ez a nap minden elmaradt rendezvény úgynevezett esőnapja, így amit korábban nem tudtak megrendezni, mint a tűzijáték és az utcabál, ezúttal nem marad el. Hozzátette, ami a vendégforgalmat illeti, kitűnő nyár volt az idei.   

Kontrát Károly országgyűlési képviselő méltatta a civil szervezetek kitűnő főztjét
Fotós: Kovács Erika/ Napló

A vidám, közösségépítő napot gazdag rendezvénysorozat színesíti, így egyebek mellett a civil szervezetek, intézmények részéről a szüreti étkek versenye, illetve főzőverseny, melynek résztvevői a csülökpörköltön át a bográcsgulyásig mindenféle finomsággal kirukkolnak. Mindemellett részt lehet venni kézműves foglalkozásokon, eljöttek a kirakodók, világító kívánságtutajokat lehet készíteni balatoni nádból és rafiából, lehet jógázni, bemutatkozik a Hullámtörők Taekwon-do Klub, kihirdetik a nyári fotópályázat eredményét, mindemellett kitűnő zenés programok szórakoztatják a közönséget. A napot tűzijátékkal, utcabállal zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában