Szeretetszolgálat

2022.10.28. 08:00

Almádiban is segítenek a rászorulóknak

Megbeszélést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat balatonalmádi csoportja a közelmúltban arról, hogyan tudnának még jobban segíteni a nehéz helyzetben lévő embereknek, közölte Töltési Erzsébet elnök.

Kovács Erika

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat balatonalmádi csoportja, középen elöl lelki vezetőjükkel, Megyesi Ferenc plébánossal Fotó: szeretetszolgálat/Fürgéné Illési Gabriella

Megyesi Ferenc atya, érseki szertartó arról beszélt, hogy a legfontosabb a szeretet, az odafordulás, az együttérzés. A Máltai Szeretetszolgálat almádi csoportja 1994-ben alakult, 13 taggal és közel 20 önkéntessel működik. Céljuk a rászorulók segítése, jobb életre motiválása. Sok adományt kapnak jólelkű emberektől, főleg ruhaneműt, konyhai eszközöket és bútort. Sokszor annyi holmit juttatnak el hozzájuk, hogy biztatják a fiatalokat is: menjenek ruháért, iskolaszerért, egyéb dolgokért.

 Töltési Erzsébet elmondta, az Adni öröm! akcióban a füredi és a veszprémi Spar-üzletekben tartós élelmiszert gyűjtenek december 15–20-a között. Az adományból nehéz sorsú családoknak juttatnak el karácsonyi csomagot. Nagyon jó kapcsolatban állnak a helyi Gondos Panni Szociális Központtal, adott esetben együtt vagy külön, de mindent megoldanak, segítenek. Az egyházakkal szintén együttműködnek. Faust Gyula református lelkész és felesége, valamint Szíjártó László plébános egész évben segíti a rászorulókat. A templomokban tartós élelmiszert lehet leadni. Vannak rendszeres adakozók, akik feleslegessé vált gyerekruhát, játékot, könyveket adományoznak. Az elnök arról is beszélt, hogy szívesen veszik az önkéntesek munkáját. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában