Önkormányzat

2022.10.10. 17:30

Bezárások, szabadság, home office Sümegen – Intézkedések az energiatakarékosság jegyében

A világméretű energiaválság miatt a sümegi önkormányzat is takarékossági intézkedések meghozatalára kényszerült. A képviselő-testület az intézményvezetőkkel tartott konzultációk után döntött erről a legutóbbi ülésen – tájékoztatta lapunkat Végh László polgármester.

Szijártó János

Színházi előadás a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ színpadán. A fűtési szezonban csak az előre meghatározott programok idejére nyitják meg a színháztermet energiatakarékossági okokból Fotó: Szijártó János

Mint megtudtuk, a több épületben működő Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház színháztermének használatát október 15-től leállítják, az előre meghatározott rendezvények kivételével. Október 23-án a nemzeti ünnep, november 27-én pályázati kötelezettségből a néptáncgála számára biztosítanak helyet, december 9-én a Kisfaludy Gimnázium szalagavatóját, 2023. január 7-én pedig a hagyományos városnapi ünnepséget tartják meg a művelődési központ színháztermében. Az itt működő csoportok, tevékenységüktől függően a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde tornatermében kapnak helyet a téli időszakban, míg az alagsorban lévő Body Klub bezár. December 15-től a művelődési központ alkalmazottait szabadságolják, a feladatok szükséges métékben történő ellátását home office-ban oldják meg. Az adventi programokat a megszokott módon rendezik meg. A könyvtár október 15-től heti három napon, szerdától péntekig várja a látogatókat, a Kisfaludy Emlékház pedig előre egyeztetett időpontok alapján fogad látogató csoportokat, ahogy az Afrikárium és a Ramassetter Látogatóközpont is. A fűtési szezonra bezárják a Petőfi utcai, úgynevezett Felsővárosi óvodát, a Napfény Segítő Központ Kossuth utcai épületéből pedig az intézmény Árpád utcai telephelyére költöznek.

A Sümegi Közös Önkormányzati Hivatal esetében a nagy tanácsterem fűtése szakaszolható, de teljes mértékű lekapcsolás nem lehetséges a folyamatos használat miatt. Megtakarítás az alacsonyabb hőmérséklettel érhető el, illetve a két ünnep közötti igazgatási szünettel. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában