Tökéletes hétvége

2022.10.16. 20:00

Finom ételek készültek, látványos figurák születtek tökből, lámpás túrát indítottak Balatonalmádiban

Kovács Erika

Németh Gréta, Krisztián Krisztina és Erdey Léna elmélyült a munkában, játékban

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonalmádi Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Fabó Péter polgármester plüssállatokat adományozott az idei, immár 22. tökfesztiválon Almádiban, melyet az Erzsébet ligetben rendeztek meg szombaton. A figurákkal helyi és környékbeli rászoruló családokat lepnek majd meg a szervezők.

Németh Jánosné, a Nők a Balatonért Egyesület balatonalmádi csoportjának vezetője elmondta, környezetvédelmi céllal szervezték meg a tökfesztivált, mely minden évben egy kitűnő közösségi, családi rendezvény. Elkötelezettek a környezetvédelem mellett, ezért idén környezetkímélő tisztítószereket és ruhaillatosítókat mutattak be, melyeket akár házilag is el lehet elkészíteni. Ebből az alkalomból vándorkiállítást is nyitottak, melyet a Magyar Természetvédelmi Szövetség állított össze. A tárlat célja annak bemutatása, hogy a nem őshonos növények és állatok mekkora kárt okozhatnak adott esetben az ember környezetében. Ilyen például a ma oly divatos császárfa, mely gyorsan és ráadásul nagyra nő, illetve gyorsan szaporodik. A kiállításon azt is bemutatták, hogy mennyire fontosak a méhek az ember életében. 

A programok között szerepelt tökfaragás, kínáltak tökös ételeket és részt lehetett venni a töklámpás túrán. Fellépett a Balatonalmádi Néptáncműhely Czuczor Tamás és Nagy Gergő duója, a Szóljon Almádi Egyesület jóvoltából a The Roosters. Lehetett vinni plüssöket a plüssből készült tökbe, amit a helyi Gondos Panni Szociális Központnak adnak át. Jó állapotú plüssöket a helyi művelődési házban már korábban le lehetett adni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában