Nők egy férfias szakmában

2022.10.10. 09:00

Idén ismét megrendezték a hagyományos országos erdésztalálkozót

A pandémia miatti többéves kihagyás után ismét megtartották az erdésznők országos találkozóját, melyet több mint három évtizede, 1988-ban rendeztek meg először Sopronban. Idén a Bakonyerdő Zrt. adott otthont a szakmai programoknak. A találkozóra az ország számos tájáról közel nyolcvan erdésznő érkezett.

Müller Anikó Hanga

A szakmai programok mellett a találkozó feltöltődést is nyújtott, a környék nevezetességeit keresték fel a résztvevők Fotó: Bakonyerdő/Gombási Mónika

A főként férfias szakmában egyre több nő dolgozik sikeresen különböző munkakörben, a rendezvény munkájuk elismerése mellett a mindennapok feladataiból rövid időre kiszakítva szakmai, baráti találkozásra adott lehetőséget – tájékoztatta lapunkat Patocskai-Lunk Eszter, az erdőgazdaság kommunikációs vezetője. A résztvevőket Varga László vezérigazgató fogadta, köszöntötte, és archív anyagok felidézésével megemlékezett a nemrég elhunyt Ráczné Schnei­der Ildikóról, az erdésznők országos találkozójának alapítójáról. 
A kétnapos program Pápán kisvonatos városnézéssel, az Esterházy-kastély és a Kékfestő Múzeum megtekintésével indult. A vállalkozó szelleműek esti csillagfénytúrán vehettek részt Sós Mária, a Szarvaskő Egyesület tagja vezetésével a döbröntei Szarvaskő várának romjaihoz. Itt ismertetőt hallgattak meg a térség geológiai jellemzőiről. 
Másnap a gannai plébániatemplom és az Esterházy-mauzóleum megtekintését követően erdei programok következtek, a hölgyek kisvonatra ülve ellátogattak a bakonyi Gyilkos-tóhoz, ahol Korn Ignác, a Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepűi Erdészetének vezetője mutatta be Hubertlak egykor nyüzsgő vadászati múltját, és szólt a turizmusban ma betöltött aktív szerepéről. 
A kisvonat következő megállója egy rövid sétával fűszerezve a Forrasztókői egzótakert volt, ahol a bakonyi bükkgazdálkodásról és a közjóléti, turisztikai feladatokról kaptak képet a résztvevők. A hagyományokhoz hűen az örökzöld fák árnyékában felcsendült az erdészhimnusz. 
Az egzótakerti kilátópont meghódítását követően a találkozó Huszárokelőpusztán ízletes ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult. 
Jövőre az erdésznők az Egererdő Zrt.-nél találkoznak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában