Balesetveszély

2022.10.25. 16:00

Látássérült munkatársuk védelmében fordult kéréssel a rollerhasználókhoz a Veszprémi Petőfi Színház

A megyeszékhelyen is egyre többen pattannak közösségi rollerekre, ami egyrészt megkönnyíti a mindennapi közlekedésüket, ugyanakkor kellemetlenségeket is okozhat. A közlekedők ugyanis sokszor a járdán hagyják a járművüket, balesetveszélyes helyzetet teremtve ezzel mások - főleg a kihívással élők - számára.

Forrás: Facebook/Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház ezért is fordult kéréssel a rollerhasználókhoz. Mint közösségi oldalukon írják, társulatuk kreatív csoportját erősíti Lengyel Zsófia és vakvezető kutyája, Mokka, de hiába az ügyességük, bátorságuk, figyelmük, tudásuk, mely a mindennapi munkába járásukhoz szükséges, egy járdán hagyott roller akár életveszélybe sodorhatja őket.
Zsófi Székesfehérvárról jár Veszprémbe – Mokkával – tömegközlekedéssel dolgozni. A színházhoz vezető utat megtanulták, gond nélkül teljesítik, amennyiben figyelmetlenségből keletkezett akadályok nem keresztezik útjukat. Ezért kérnek mindenkit, figyeljen, hogy Zsófi örömmel és biztonságban közlekedhessen Veszprémben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában