Balesetveszély

2022.10.25. 16:00

Látássérült munkatársuk védelmében fordult kéréssel a rollerhasználókhoz a Veszprémi Petőfi Színház

A megyeszékhelyen is egyre többen pattannak közösségi rollerekre, ami egyrészt megkönnyíti a mindennapi közlekedésüket, ugyanakkor kellemetlenségeket is okozhat. A közlekedők ugyanis sokszor a járdán hagyják a járművüket, balesetveszélyes helyzetet teremtve ezzel mások - főleg a kihívással élők - számára.

Forrás: Facebook/Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház ezért is fordult kéréssel a rollerhasználókhoz. Mint közösségi oldalukon írják, társulatuk kreatív csoportját erősíti Lengyel Zsófia és vakvezető kutyája, Mokka, de hiába az ügyességük, bátorságuk, figyelmük, tudásuk, mely a mindennapi munkába járásukhoz szükséges, egy járdán hagyott roller akár életveszélybe sodorhatja őket.
Zsófi Székesfehérvárról jár Veszprémbe – Mokkával – tömegközlekedéssel dolgozni. A színházhoz vezető utat megtanulták, gond nélkül teljesítik, amennyiben figyelmetlenségből keletkezett akadályok nem keresztezik útjukat. Ezért kérnek mindenkit, figyeljen, hogy Zsófi örömmel és biztonságban közlekedhessen Veszprémben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában