Kerékpárút készül

2022.10.19. 08:00

Már Szigliget határában dolgoznak a munkagépek

A Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút beruházás munkálatai már Szigliget közelében zajlanak. Már a 71-es számú főútvonalhoz közeli erdős, lápos területen dolgoznak a munkagépek és a szakemberek.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

A bringaút raposkai, hegymagasi szakaszai már szilárd burkolattal rendelkeznek, a Hegymagastól Szigligetig vezető résznél a kavics alapot dolgozzák be a helyére. Korábban írtuk, hogy az út 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével készülhet el és a tervek szerint idén már használhatják a bringások.

Elérték Szigligetet a bringaút beruházáshoz kapcsolódó munkálatok, hordják, rendezik, tömörítik a kavicsot a nyomvonalon, ami a tőzeges, lápos talaj miatt nem könnyű feladat
Fotós: Szijártó János/Napló

A kilenc kilométer hosszú kerékpárút nyomvonala Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol csupán a meglévő úton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kulturháztól szintén egy új úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, ami végül a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvolanat és a Balatoni kerékpárutat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában