A fűtési szezon idejére

2022.10.25. 17:31

Mégis lesz összevonás – A közgázosok a Jendrába költöznek

Ahogy korábban megírtuk, különböző pletykák kezdtek terjedni a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum diákjai között, miszerint az iskola rezsicsökkentése miatt az ott tanuló diákokat a Jendrassik-Venesz Technikum épületébe költöztetik a téli hónapokban. Az egy héttel ezelőtti találgatások most bizonyosságot nyertek.

Napló

A Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum feladatellátási helye átmenetileg átkerül a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumba

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Habár a fenntartó, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, Pap Máté alig egy hete még nem erősítette meg az információkat, sőt azt mondta, hogy "ha ez aktuális lenne, akkor hivatalos tájékoztatást fogok adni", ennek ellenére továbbra sem nyilatkoznak az érintettek a témában. A kialakult helyzettel kapcsolatban a Napló megkereste Kavalecz Gábort, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatóját, ám sem ő, sem a két intézményvezető, ifjabb Szathmáry Árpád, a veszprémi közgazdasági iskola igazgatója, és Szabó Zoltán, a Jendrassik-Venesz Technikum első embere sem kívánt nyilatkozni. Pap Máté kancellárt ezúttal nem értük utol telefonon.
Ennek ellenére a Kréta rendszer és némely osztályfőnök különböző csatornákon adott felvilágosítást a kialakult helyzetre a szülőknek október 25-én, kedden.
Úgy tudjuk, a közlemény szövegében az Ukrajnában zajló háborús konfliktusra, valamint az energiahordozókra kivetett európai uniós szankciókra hivatkoznak. Azt írják, ezek a körülmények az energiaellátás újragondolását igénylik. A folyamat időigényes és költséges, ugyanakkor az ország gazdaságának működnie kell. Ehhez mérten a takarékos energiafelhasználás mindenkit érint – írják. Az is kiderült, hogy a „354/2022. (IX. 19.) Kormányrendelet egyes intézményének földgázfelhasználásának szabályozásáról” értelmében az oktatási intézményekben 2022. október 1-jétől 25 százalékos megtakarítást kell elérni a földgázfelhasználás tekintetében. „Ekkora mértékű energiamegtakarítás pusztán a hőmérséklet szigorú szabályozásával nem teljesíthető, ezért szükségszerű épületegységek bezárása” – írják.
A tájékoztatásban az is szerepel, hogy 2022. november 2-től a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum Csap utcai épületét a fűtési szezon idejére bezárják. Az iskola feladatellátási helye átmenetileg átkerül a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumba. Ahogy írják, szem előtt tartották azt, hogy a diákok és oktatók érdekei a legkevésbé sérüljenek, emiatt a Centrum vezetése olyan megoldást keresett, amellyel a délutáni oktatás elkerülhető. Ennek fényében a csoportbontások újragondolásával, tantermek kialakításával igyekeznek megoldani, hogy a két intézmény oktatása párhuzamosan, délelőtti munkarendben tudjon működni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában