A jövőt tervezi, aki házat épít

2022.10.14. 20:00

Megújult a nagycsaládosok közösségi háza Nyirádon

Átadták a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Balaton Régió megújult közösségi házát a József Attila utcában.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az avatóünnepségen köszöntőjében Nagy János a Miniszterelnök Irodát vezető államtitkár elmondta, hogy a kormány 12 millió forintot biztosított a felújításra. –  Fontos volt a munka a közösség miatt, amely megtartóerő és egy olyan talapzat, amelyre a jövő építhető. Nekünk fontosak a keresztény  közösségek, a család, hiszen gyermeket szülni vállalás kérdése, amelyhez bátorság kell. Olyan időszak következik, amely recesszió rémét vetíti előre, ez különösen fontossá teszi, hogy együtt legyünk. Közösen az olyan nehéz helyzetekkel is könnyebben megbirkózunk, amelyek a magyar családokat fenyegetik – mondta az államtitkár. 
Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy az alapítás óta eltelt 27 év kéznyomát a megújult falak mutatják itt leghívebben, mert a munkától vált minden otthonossá. 124 tagcsalád élteti ezt a közösséget, és a hét minden napján körülbelül kétezer embernek segítenek – mondta, és méltatta a nyirádiak tevékenységét, az önkormányzat támogatását.
Nagy Gábor, Nyirád polgármestere leszögezte, hogy bár kis település az övék, mégis valamit tudnak az itteniek. – Ezt büszkén mondom ki, minta lehet országos szinten az itt végzett munka. Az önkormányzatnak soha nem lenne akkora erőforrása, mint az egyesületnek – mondta a polgármester.

Molnárné Budai Angelika, a NOE Balaton Régiójának vezetője, a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy olyan közösségi hely ez, amely a régió határain kívül is ellátja a feladatokat. - Közben nem veszítjük el azt, amiért 1995-ben édesanyám, Nagyné Csiza Marianna és Kovács Károlyné fejéből kipattant ötletként megalakult az egyesület – mondta Angelika.
Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója beszédében szólt a szolgálat és a nagycsaládosok közti szoros kapcsolatról. – Az országban mindenütt tudjuk, hogy a nyirádiakra számíthatunk. – mondta Gál Dávid, és átadott egy oklevelet Angelikának. 
Az ünnepségen Simon János esperes plébános áldotta meg az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában