Jól járhatóvá vált

2022.10.21. 20:00

Megújult az út a Bakonyban

Két új aszfaltréteg került a Zircet Nagyesztergárral összekötő útra. A felújítás részeként buszmegállóperonokat, járdát építettek.

Rimányi Zita

Kovács Zoltán képviselő adta át az utat

Fotó: Rimányi Zita

A 2,6 kilométeres szakasz átadásán Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szerint a Magyar falu programban 88 kilométeren 11 milliárd forintból újult meg út a megyében, amit kiegészített a Közút programja, azaz ugyancsak hazai forrásból, a közútkezelő kétmilliárd forintjából 114 kilométeren történt útfelújítás. A komplex útfelújítási programban az utak melletti járdák is elkészültek, 43 kilométeren, 3,4 milliárd forintból. A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretéből ötmilliárd forintot fordítottak 41,5 kilométernyi útra. Összesen háromszáz kilométerre 21 milliárd forintot költöttek a megye útjain, más útfejlesztéseket is megemlített az országgyűlési képviselő, például a Várpalotát elkerülő szakasz munkálatait. 

Látványos előrelépést tettünk e téren Veszprém megyében, amit folytatni kell a jobb útminőség, a biztonságosabb közlekedés érdekében – szögezte le Kovács Zoltán az ünnepségen, amelyen részt vett Ottó Péter zirci polgármester. 
Szirbek Tiborné nagyesztergári polgármester elmondta, hogy a helybelieknek fon­tos a jól járható út, mivel jelentős az átmenő forgalom, és a beruházás révén könnyebben eljutnak vásárolni Zircre, kényelmesebbé válik a munkába járás, megszépült lakó­helyükön a településkép. 

Fotós: Rimányi Zita 

Fekete János, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatójának tájékoztatásából kiderült, hogy a TOP révén a Zirc–Mór összekötő, 8216-os jelű út 2,6 kilométeres szakaszán a felújítást 304 millió forintból végezte el a kivitelező. A zirci vasúti átjárótól a nagyesztergári polgármesteri hivatal utáni kanyarig újult meg az út. Zircen két buszmegálló peronját építették ki, Nagyesztergáron háromszáz méteres szakaszon járdát újítottak fel. Külterületen a kis sugarú ívekben rázópadkát alakítottak ki, kicserélték a közlekedési táblákat, felfestették a burkolati jeleket. A szakember megemlítette, hogy a nagyesztergári ünnepélyes átadás záróesemény egyben, ugyanis a TOP előző uniós ciklusból maradt összegéből emellett még három helyen történt burkolatfelújítás, Berhidánál, Sólynál és Halimbánál. Így tíz kilométeren a rossz állapotú helyett sima aszfalton lehet autózni. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában