Gyakorlatias és interaktív

2022.10.18. 17:30

Szakmáról és jövőképről is esett szó a pályaválasztási és szakmabemutató napon

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Pannon Egyetemmel együttműködve pályaválasztási és szakmabemutató napot szervezett kedden a továbbtanulás előtt álló, általános vagy középiskolai tanulmányokat folytató fiatalok és szüleik, valamint a szakmák iránt érdeklődő felnőttek részére.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A rendezvény célja az volt, hogy összekapcsolja az egyes szereplőket: a megyei oktatási intézményeket és oktatókat az érdeklődő diákokkal és felnőttekkel. Az eseményre körülbelül hatszáz diák látogatott el, a kiállítók között pedig teljes Veszprém megyéből érkeztek iskolák és képzési helyek.
A rendezvénynek a Pannon Egyetem adott helyet, ahol a mérnöki kar oktatója, Ispán Dávid különböző vegyészeti kísérleteket mutatott be az érdeklődő diákoknak, az intézmény karai és oktatási egységei pedig a megújuló felvételi pontszámításról és Open University programról is tájékoztatták a résztvevőket.
Rábai Veronika, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési irodavezetője kérdésünkre elmondta, az új pályaválasztási program a tervek szerint minden évben megismétlődik majd, hogy újabb fiatalok számára tudjanak perspektívát mutatni a továbbtanulás terén. – Valamennyi középfokú oktatási intézményt, illetve a Pannon Egyetemet is meg tudtuk hívni erre a rendezvényre, emellett a szakképző intézmények szakma bemutatókkal is készültek, ezáltal gyakorlatiassá és interaktívvá válik a bemutató. A mostani pályaválasztási időszakban a nyolcadik osztályos diákokat szólítottuk meg, hiszen ők azok, akiknek bő egy hónapjuk van arra, hogy eldöntsék, milyen irányban tanuljanak tovább. A délutáni idősávban viszont korlátlan lehetőséget adtunk mindenféle korosztály számára, hogy szabadon látogathassák regisztrációt követően a rendezvényünket.

Rábai Veronika hozzátette, a délelőtti idősávban közel ezer diák érkezett a rendezvény helyszínére, illetve a délutáni időszakra is több mint ötszázan regisztráltak. Kiemelte, úgy véli, a személyes találkozások kiemelten fontosak egy pályaválasztás előtt álló diák számára, illetve a kialakuló párbeszédeket semmilyen más felület nem tudja pótolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában