Robot a kórházban

2022.10.20. 17:30

Szuperfertőtlenítés a füredi szívkórházban

Átadott egy ViroFighter UV-C nevű fertőtlenítő robotot kipróbálásra Szekeres Péter, az Európai Tudásközpont Kft. üzletfejlesztési menedzsere és Horváth Tamás, a cég kereskedelmi igazgatója a balatonfüredi szívkórház dolgozóinak a minap. Az eszköz semlegesíti a vírusokat és a baktériumokat, így levegő, felületek és tárgyak leghatékonyabb fertőtlenítésére szolgál.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

-Már régóta terveztem, hogy átadom az eszközt a füredi egészségügyi intézménynek, melyre a koronavírus járvány miatt most adódott lehetőség, fogalmazott Szekeres Péter. Megjegyezte, bíznak abban, hogy jó szolgálatot tesz az eszköz a 14 napos tesztidőszak alatt Balatonfüreden. A robotot telefonon keresztül, egy programmal lehet irányítani adott területen. A szívkórházban Csizmadia Katalin kórház higiénikus főorvos, Szokodi Lívia foglalkozás egyészségügyi szakápoló és Kocsisné Kirchkeszner Zsuzsanna népegészségügyi ellenőr vette át a robotot. –Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy kipróbálhatjuk az eszközt. Kórházunk nagy hangsúlyt helyez a higiénére, ezekre a szabályokra, előírásokra, vélekedett Csizmadia Katalin főorvos. Hozzátette, a járvány is rámutatott arra, hogy egy egészségügyi intézményben mennyire fontos a fertőtlenítés.

Fotós: Nagy Lajos/Napló

Mint ismert, az eszköz elpusztítja az összes ismert vírust, baktériumot, és minden egyéb kórokozót (köztük a Covid-19, SARS, MERS vírusokat is). Az UV-C fény használatával klinikailag bizonyítottan és hatékonyan fertőtlenít bármilyen felületet fertőtlenítőszer használata nélkül, így megakadályozva a kórokozók veszélyes elszaporodását. A fertőtlenítő robot akár emberi beavatkozás nélkül, magától bejárja és fertőtleníti a megadott területet, ezzel kiküszöböli a fertőtlenítés közbeni emberi megfertőződés veszélyét. Teljesen önjáró, szenzorai segítségével magától érzékel és kikerül minden akadályt, képes bármilyen helyiséget magától fertőtleníteni a beépített UV-C lámpák segítségével. Működés közben sebességét a fertőtlenítés igényének megfelelően változtatja. Az eszköz 10 másodpercenként tesz meg egy métert, így több mint ezer négyzetméter automata fertőtlenítésére képes egy feltöltéssel. Az UV-C fénynek semmi sem tud ellenállni. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában