Közös program

2022.10.31. 11:00

Tökök, fekete macskák és szellemek Balatonedericsen

Harmadszor szervezett tökfaragó délutánt a helyi kertészet. A programnak ezúttal a művelődési ház adott otthont, ahol minden korosztály képviselői együtt faragtak, rajzoltak, beszélgettek.

Tóth B. Zsuzsa

Harmadik alkalommal hirdették meg a tökfaragó bulit Balatonedericsen, ahol minden korosztályt megmozgatott a program Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 

 

A szervező Kaszás Zoltán biztosította az alapanyagot, a különféle tököket, a teába a citromot, de mellé álltak a helyi vállalkozók és magánszemélyek is. Így kürtős kalács, zsíros kenyér, tea, forralt bor és sok házi sütemény várta a kreatív hajlamúakat és azokat, akik csak egy jó hangulatú beszélgetésre vágytak. A kultúrház dolgozói az alkalomhoz illően dekorálták ki a nagytermet, ahol minden a tökről szólt. Zoli szerint faragásra alkalmas a sütőtök, a takarmánytök, a hokkaido tök és a faragás utáni dekorálásra bármilyen festék, vagy filctoll. Nem árt tudni azonban, hogy a kivájt tökök legfeljebb egy hétig maradnak épek, azt követően összefonnyadnak. A legszebb tökfaragványokat készítők jutalmat kaptak, de ennél fontosabb volt, hogy az óvodásoktól a nagyszülőkig minden korosztály aktívan képviselte magát. A tökökbe különféle arcokat szabtak, szellemkastélyokat karcoltak az ügyes kezű alkalmi faragók, hogy aztán mécsesekkel világítsák meg a belsejüket. Kiderült, hogy koromfeketére festett tökökből szerencsét hozó macska figura, de akár pók is készülhet. A kézműveskedők papír tököket, denevéreket, szellemeket rajzoltak, vágtak ki, befőttes üveget festve lampionokat fabrikáltak. Többen boszorkánynak öltözve érkeztek, halloweent idéző sminkkel, öltözékben alkottak, egymást is szórakoztatva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában