Katona élet

2022.11.21. 17:30

Hatvanöt év után vonult be újra katonának a nyolcvanhat éves várpalotai férfi

Hatvanöt év elteltével vonult be újra katonának Kenéz György, aki ennek kapcsán látogatott el a várpalotai Kossuth-laktanyába.

Szabó Péter Dániel

Gervai János főtörzszászlós, a várpalotai alakulat vezénylő zászlósa vezette körbe Kenéz Györgyöt a laktanyában Fotó: Szabó Péter Dániel

A nyolcvanhat éves várpalotai férfi 1957. november 11-én vonult be katonának Várpalotán, s hat és fél évtized elteltével – ha jelképesen is – de újra egyenruhába bújt az MH Bakony Harckiképző Központ jóvoltából. A katonai alakulat meghívására érkezett a Kossuth-laktanyába, ahol nyitányként rövid tájékoztatást kapott az MH BHK működéséről, feladatairól, ő pedig rengeteg érdekes, felemelő vagy éppen vidám történetet osztott meg katonaéletéből vendéglátóival.

Ugyan az egykori körletéből mára már iroda és raktár lett, de a folyosókon sétálva így is sikerült felidéznie a hatvanöt évvel ezelőtti emlékeket Kenéz Györgynek, akit Gervai János főtörzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa társaságában járta körbe a laktanyát.

További, szintén aktuális hír az MH Bakony Harckiképző Központtal kapcsolatban, hogy a katonai szervezet személyi állománya a november hónapban ismét, úgynevezett tábori kihelyezési héten vett részt, amelynek keretében többek között gépjárművezetési gyakorlaton is helyt kellett állniuk. A harcászati körülmények között végrehajtott kiképzési héten nem csak a terep, de a ködös, őszies időjárás is nehezítette a katonák dolgát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában