Ajka

2022.11.12. 18:00

Negyven éve ballagtak, de ma is összetartanak

Kettős ünnepet tartott az egykori tósokberéndi 2-es számú iskola 1982-ben ballagott 8. A osztálya. Negyven éve hagyták el iskolájukat, és tanítónőjük, Szedlák Gyuláné Joli néni nemrég vette át vasdiplomáját.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László / Napló

Egervári Lászlóné Andrea kérdésünkre elmondta, hogy összetartó, vidám csapat voltak, ez az elmúlt években is megmaradt. Ötévente találkoznak, de közben is gyakran összefutnak, többségük ma is Ajkán él. Egy osztálytárs került ki Bécsbe, de ő onnan is hazautazott, hogy találkozhasson társaival. Ballagáskor 26 fős volt az osztály, ketten már meghaltak, a találkozón tizenheten voltak. 

A tanítónő köszöntése, a vacsora, majd a torta elfogyasztása után kezdődött a vidám történetek felelevenítése. Máig emlékeznek a felelések előtti izgalmakra, az osztálykirándulásokra, az óraközi szünetekben a beszélgetésekre, az első szerelmekre. Sokan a családi fotóalbumot is magukkal vitték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában