A véradással a gyógyulás lehetőségét ajándékozzuk

2022.12.22. 18:00

A karácsony előtti és utáni napokon is várják az önkénteseket

A legszebb ajándék az élet, a véradók felajánlásukkal a gyógyulás lehetőségét ajándékozzák – hívja fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat lapunkhoz eljuttatott közleménye, és arra is emlékeztetni szeretnének a véradásszervezők mindenkit, hogy a biztonság érdekében a megfelelő szintű hazai vérkészletet az ünnepek alatt, az év utolsó heteiben is biztosítani kell, ezért a karácsony előtti és utáni napokon is nyitva tartanak állomásaik, tartanak kiszállásos véradásokat. Munkatársaik hagyományosan meglepetésekkel várják a karjukat nyújtókat.

Rimányi Zita

Forrás: Pixabay-illusztráció

Aki teheti, ezekben a napokban is segítsen, hiszen a gyógyulásukra váró betegek számítanak az önkéntes véradókra! Az Országos Vérellátó Szolgálat a héten, december 23-ig az ország minden véradásán szaloncukorral ajándékozza meg a segíteni vágyókat. Az új esztendő előtti napokban pedig szerencsehozó lencse jár a véradásért. Az akció persze a készlet erejéig tart. 
Emellett számos vérellátó intézet tart országszerte karácsonyi véradásokat, köztük van a Kaposvári Területi Vérellátó kétnapos eseménye, amelyen karácsonyi finomságok és más meglepetések lapultak az ajándékcsomagokban, míg Pécsett Szilveszteri zsákbamacskát tartanak december 30-án. 
Zircen december 23-án, pénteken a VII. Disznótoros Véradást tartják meg 13 és 17 óra között a városi könyvtár épületében, a József Attila utca 1. szám alatt. A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete disznótoros menüvel várja a véradókat. Mindenkinek hálásak az önzetlen adományért, amely esélyt ad a gyógyulásra, az életben maradásra. 
A véradási helyszínekről és időpontokról az OVSZ internetes felületein lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában