Csodálatos összefogás

2022.12.12. 20:00

A legszebb karácsonyi ajándék: árva állatoknak gyűjtöttek Balatonfüreden

Egymás után érkeztek a jó szándékú emberek a balatonfüredi ebmenhelyre, ahol karácsonyi adománygyűjtést szerveztek és nyílt napot tartottak december 11-én, vasárnap. Az emberek örömmel sétáltatták a kutyákat, többen elmondták, nekik a legszebb karácsonyi ajándék az, ha segíthetnek.

Kovács Erika

Közös ügyük az állatvédelem. Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, az Északbalatoni Ebmentő Egyesület elnöke és Bujpál Bernadett, az ebrendészeti telep vezetője az emberek között, akik egymás után hozták az adományokat az árva négylábúaknak Fotó: Pesthy Márton

 

Sorra hozták az emberek, mások mellett Holczer András alpolgármester, a képviselők és Kosler Zoltán önkormányzati irodavezető, vállalkozók és kisgyermekes családok az árva négylábúaknak a tápot, konzervet, plédeket, takarót, bolha és kullancs elleni cseppeket, többen pénzadományt adtak, ami jól jön majd a menhelyen az orvosi költségekhez. A nyílt napon – a kutyák nagy örömére – megsétáltatták a négylábúakat a látogatók, akiknek bemutatták a menhely mindennapjait, és beszéltek az embereknek az örökbefogadás, a felelős állattartás jelentőségéről is. 

Nagy örömmel tölt el minket, hogy egyre többen látogatnak el a karácsonyi hagyományos adománygyűjtésre – mondta Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, az Északbalatoni Ebmentő Egyesület elnöke, fő szervező. Hozzátette, külön öröm számukra, hogy egyre több kutyát fogadnak örökbe, és büszkén tekint a menhely kitűnő csapatára, az önkéntesekre. 

Bujpál Bernadett, az ebrendészeti telep vezetője kiemelte, szeretnék felhívni az emberek figyelmét a menhelyre, mert a működéshez nagy szükségük van a segítségre, illetve a mind több örökbefogadásra. Sajnálattal szólt arról, hogy nehéz körülményekre hivatkozva sokan leadják házi kedvencüket. 

Törteli-Burgyán Dorina, egy látogató és férje, Törteli Koppány, aki kisfiával, Bencével érkezett, hoztak tápot, takarót, és szeretnének örökbe fogadni egy kutyát. Szép élmény volt a családnak a kutyasétáltatás. Tar Viktória, aki kislányával, Hannával jött el, elmondta, tervezik az örökbefogadást, és az anya fontosnak tartja, hogy kislányának is bemutassa a menhelyet, így is nevelje a felelős állattartásra, az állatvédelemre. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában