Megnyerték a pályázatot!

2022.12.02. 16:35

A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája

A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája. Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, a fesztiválon is kiemelt szerepet kap a kultúra – olyan értékek mellett, mint a fenntarthatóság, a sport vagy a testi és lelki egészség. Az egyetemisták legnagyobb fesztiválja július 12. és 16. között a Velencei-tónál várja az érdeklődőket.

Horváth Virág

– Az Európa Kulturális Fővárosa cím kiemelkedő és megismételhetetlen alkalom a térség kulturális életének, turizmusának és a nemzetközi kapcsolatainak felpezsdítésére. Célunk, hogy az EFOTT 2023 házigazdájaként is bemutathassuk kultúránk sokszínűségét, értékeit – fogalmazott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.
– Az EFOTT az ország legnagyobb hallgatói fesztiváljaként kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére. Úgy látjuk, az elmúlt években felértékelődött a fiatalok számára a közösségi élmény és a tartalmas nappali programok szerepe a fesztiválon. Örömmel látjuk, hogy a Pannon Egyetem házigazdaként ugyanezeket az értékeket vallja – mondta el Lasztovicza Gábor, az eseményt szervező HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja kiemelte, az egyetem 2023-ban valóban a középpontba kerül majd izgalmas fesztiváljaival és kiemelkedő nyári versenyeivel. – Nagy öröm és nagy büszkeség számunkra, hogy 2023-ban a Pannon Egyetem lesz Magyarország legnagyobb hallgatói fesztiváljának házigazda intézménye. Amikor elhatároztuk, hogy ringbe szállunk a jövő évi EFOTT-ért, az lebegett a szemünk előtt, hogy milyen „nagyot szólna”, ha ugyanabban az évben, amikor Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa, amikor a Veszprémi Egyetemi Napok harmincadik jubileumát ünnepli, amikor Magyarországon először SolarBoat világkupafutamot rendeznek – a Pannon Egyetem szervezésében – Balatonalmádiban, akkor mi lehetnénk a házigazdái Magyarország legmenőbb és legnagyobb hallgatói rendezvényének! – tette hozzá a kancellár.


 

Az egyetem pályázatának központi eleme az egyetemes kultúra és az élmények minden szegmensének bemutatása a fesztiválozók számára, több mint száz programmal és legalább kétszáz önkéntes részvételével. A fesztiválozók többek között drámafoglalkozásokon, kreatív dalszerző versenyen, idősek-fiatalok táncpárbajon is részt vehetnek, készíthetnek hulladékokból – műanyag-granulátumból, textilből, üvegből – ékszert, pszichológushallgatókkal beszélgethetnek olyan mindennapos mentális problémákról, mint a játékszenvedély, a depresszió, a stressz, vagy éppen rekreációs pontokon kúrálhatják másnaposságukat egy masszázzsal és egy jó húslevessel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában