180 ezer résztvevő pihent idén a táborban

2022.12.15. 17:30

Államtitkári látogatás a zánkai Erzsébet-táborban

Az Erzsébet-táborokban, mely Európa legnagyobb táboroztatási programja, 180 ezren vettek részt idén – hangsúlyozta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Zánkai Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón december 15-én, csütörtökön.

Kovács Erika

Hornung Ágnes államtitkár látogatása a zánkai Erzsébet-táborban.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Több mint egymillióan pihentek az Erzsébet-táborokban a működésük óta eltelt évtizedben – közölte Hornung Ágnes. Az államtitkár kiemelte, idén rekordszámú, 180 ezer résztvevő pihent valamelyik táborban (ottalvós, napközi, családi, gyógyító, diabétesz, erdélyi). A tervek szerint jövőre is ennyi táborozót fogadnak. 

Elhangzott, az Erzsébet-karácsonyon 2016 és 2021 között több mint 27 ezren vettek részt, idén pedig több mint 11 ezer embert vár a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Az Erzsébet-karácsony a táboroztatási program részeként 2016-ban indult egynapos programként, majd 2021-ben többnapossá vált: idén november 21-től december 21-ig várja a gyermekeket a zánkai táborban karácsonyi programokkal. A gyermekeknek cirkuszi előadást, könnyűzenei koncertet, sport- és adventi programokat is szerveztek. Péntektől vasárnapig családi Erzsébet-táborokba is várják a vendégeket december 18-áig, ahová ötezren érkezhetnek. 

A családi táborok és az Erzsébet-karácsony programjai megegyeznek, melyeken sporteseményeket, színházi és cirkuszi előadásokat, koncerteket, kézműves-foglalkozásokat szerveznek. Az adventi programok az ünnepi hangulatot és a kikapcsolódást szolgálják az új, illetve a megújult programhelyszíneken. 

A sajtótájékoztató, illetve összegzés után Hornung Ágnes meglátogatta a jégpályán a gyermekeket, akikkel beszélgetett is, majd meleg teát kínált nekik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában