Helyi közélet

2022.12.02. 13:00

Az időseket köszöntötték Magyarpolányban

Aranyszívű, ezüstszínbe borult hajú szépkorú lakosait köszöntötte Magyarpolány november végén.

Tisler Anna

A rendezvény, akárcsak a többi, közösségi összefogással valósult meg. A települési és a német nemzetiségi önkormányzat, a német nemzetiségi egyesület tagjai mellett a község apraja és nagyja is kivette a részét a feladatokból. Az asszonyok süteményekkel készültek az idősek megvendégelésére, mások műsorral. Csabai Tibor, akit képzőművészként és tanárként ismernek, ezúttal a szakácstudását mutatta meg. 
Grőber József polgármester ünnepi köszöntőjében két örömhírt is bejelentett. A Virágos Magyarországért mozgalomban két oklevelet nyertek el. Az egyiket, a Kertörökség elnevezésűt egyedül Magyarpolány kapta, annak bizonyítékaként, hogy a település fejlesztési koncepciója az épített és természeti örökségre épül. A másikkal a főtér kertészeti megoldásait és a Zöld Élet Házát ismerték el. 
A polgármester jó egészséget kívánt mindenkinek, majd műsorral és vendéglátással folytatódott a program.
Az időseket műsorral köszöntötték a helyi óvodások, a német nemzetiségi gyermektánckar, Meiczinger Hanna, a Magyarpolányi Német Nemzetiségi  Dalkör, a Magyarpolány Hangja Vegyeskar, valamint a Rozmaring Nyugdíjasklub is vidám énekes műsort adott. Mehringer József harmonikás Győrből érkezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában