Helyi közélet

2022.12.09. 07:00

In memoriam Böröczky Károly

Elhunyt Böröczky Károly növényvédelmi- és tápanyaggazdálkodási szaküzemmérnök.

Olvasónktól

Böröczky Károly

Nemesgörzsönyben született 1948. június 17-én. 
Szakirányú végzettségeit a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen szerezte. 
1968-tól szülőfalujában, a nemesgörzsönyi „Béke” MgTSz-ben előbb kertészeti, majd növényvédelmi szakirányítóként dolgozott, majd az 1974-es szövetkezeti egyesítések után a mezőlaki utódszövetkezet, a „Kinizsi” MGTSz növényvédelmi szakirányítója, 1998-tól pedig egyidejűleg a Szövetkezet elnöke volt nyugdíjba vonulásáig. 
Az aktív időszak lezárultával szaktanácsaival segítette a gazdákat, 2015-től a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara bejegyzett szaktanácsadója. 
Böröczky Károly elsők között vett részt a növényvédelmi szakemberek érdekképviseleti szervezetének megalakításában, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Veszprém Megyei Területi Szervezetének alapító tagja, két cikluson keresztül - 2008-2016 között - a Veszprém Megyei Kamara titkára. Titkári munkáját elhivatottan, diszkréten, a rá jellemző és tőle megszokott precizitással végezte. 
2012-től 2020-ig az országos Kamara Növény-, Környezet- és Élelmiszerbiztonsági Bizottságának tagja. 2016-2020 között a Veszprém Megyei Területi Szervezet Etikai- és Fegyelmi Bizottságának elnöke. A kamarai képzések háttérmunkáját végző stáb aktív tagja. 
Rendszeresen tudósította a megyei sajtó olvasóit a kamarai eseményekről. Felhívta az olvasók figyelmét az okszerű növényvédelem, a növényvédelmi szakemberek felelősségteljes munkájának fontosságára, rávilágított szerepükre abban, hogy egészséges élelmiszer kerüljön a fogyasztó asztalára.
Szakmai és kamarai munkájáért 2007-ben Kiváló növényorvos kitüntetést kapott, 2018-ban pedig az agráriumban eltöltött életpályája, a gazdatársadalmat is segítő szaktanácsadói tevékenysége, valamint a kamarai szervezetben végzett munkája alapján „Miniszteri Elismerő Oklevél” kitüntetésben részesült.
Tisztelettel és kegyelettel emlékezünk a kollégára, a szerény, kitartó szorgalmú, minden körülmények között emberséges, segítőkész barátra, a mindhalálig hiteles életet immár maga mögött hagyó emberre, akit ma délelőtt 10 órakor kísérünk utolsó földi útjára a pápai Alsóvárosi temetőben.  

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Veszprém Megyei Területi Szervezete
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában