Musicalgála Nimród gyógyulásának segítésére

2022.12.22. 16:00

Jótékony cél érdekében kéri a nézők összefogását a színházi társulat

A Veszprémi Petőfi Színház mindig is elsőként állt támogatóan társadalmi ügyek mellé, ami a legutóbbi megkeresés esetében sem volt másképp.

Rimányi Zita

Forrás: Pixabay-illusztráció

Él Szentkirályszabadján egy Szakonyi Nimród nevű hétéves kisfiú, akinek élete számos nehézséggel kezdődött, azonban ő kitartóan küzd azért, hogy egyszer lábra álljon és önálló életet tudjon élni. „Születéskor oxigénhiányt szenvedett, majd két nap múlva több agyvérzést kapott, azok minden agyi központot érintettek. Napokig küzdöttünk az életben maradásáért, majd egy hónap kórházi bentlét után hazatérhettünk, megkezdve a kemény mindennapokat” – olvasható a kisfiú kezelése miatti gyűjtésre létrehozott honlapon.
Az érdekében szervezett jótékony előadás jegyköteles, azonban annak összegét, a jegy árát az erre a célra előkészített, a színház jegyirodájába és az előcsarnokába kihelyezett ládába tudják behelyezni a nézők. Az előadáson Nimród és családja is részt vesz, így a támogatást már aznap át tudják adni neki.
A színház társulata kéri a nézőket, a veszprémi lakosokat, hogy amennyiben tudnak segíteni, tegyék meg. Ami nekünk csak pár ezer forint, az Nimródnak egy hatalmas lépést jelenthet a fejlődés útján. Az együtt szórakozók feltöltődhetnek színházzal, zenével, miközben egy fontos ügy mellé állnak és segítenek egy kisfiúnak. A cél az, hogy összegyűljön a Nimród kezeléséhez szükséges összeg és még egy lépéssel közelebb kerülhessen a felépüléshez és a teljes élethez. A színház gyógyító ereje így is működhet.
A Szakonyi Nimród gyógyulásának támogatására szervezett jótékonysági musicalgála január 16-án 18 órakor kezdődik a Veszprémi Petőfi Színházban. Fellépnek a társulat művészei, többek között Módri Györgyi, Szederjesi Teodóra, Hirschl Laura, Kőrösi Csaba, Szeles József, Cservenák Vilmos, Pásztor Márk és Keller Márton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában