Magyar falu program

2022.12.07. 11:00

Korszerűsített utak és játszótérbővítés Szentkirályszabadján

Több beruházás is elkészült a közelmúltban a településen.

Napló

Pál-Gyarmati Katalin és Kontrát Károly tekintették meg a beruházásokat

Forrás: Önkormányzat

A fejlesztésekről Pál-Gyarmati Katalin polgármester tájékoztatott. Elmondta, a Magyar falu programban mintegy 44,6 millió forintot nyertek el belterületi utak felújítására. A támogatásból, valamint közel 8,5 millió forint önerőből új aszfaltréteget kapott a Király, a Bartók Béla, az Arany János, a Szente, a Tóth Árpád és a Fekete István utca, valamint az Arany és Szente, továbbá a Radnóti Miklós és a Fekete István utcák összekötő szakasza, és a Jókai utca egy szakasza. Mart aszfaltréteggel borították az Alsódomb utcát és a Kert utca egy szakaszát. 

Forrás: Önkormányzat

Szintén a Magyar falu programban nyert el támogatást játszótér és fitneszpark kialakítására a település önkormányzata. A mintegy 5,8 millió forint forrásból mászóvárral és öt fitneszeszközzel bővítették az iskola alatti játszóteret. A polgármester méltatta Kontrát Károly képviselőt, aki segíti a település fejlődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában